Bivši trener Barcelone otkrio istinu: "Još uvijek mi duguju novac"

Setien se oglasio

Bivši trener Barcelone otkrio istinu: "Još uvijek mi duguju novac"

E. Škorić

Quique Setien i Barcelona dogovorili su isplatu četiri miliona eura za prijevremeni raskid ugovora. Setien je napustio klub u avgustu 2020. i sada očekuje da će novac koji mu duguje primiti u sljedeće tri godine.

Setien je Barcelonu preuzeo početkom 2020. godine i vodio je klub u 25 utakmica, ostvarivši 16 pobjeda uz četiri remija i pet poraza.

Ovaj 64-godišnjak nije osvojio trofej, a u klupsku povijest ušao je kao trener koji je doživio povijesni poraz 2:8 u četvrtfinalu Lige prvaka protiv minhenskog Bayerna.

Odmah zatim je smijenjen i na njegovo mjesto postavljen je Ronald Koeman. Barcelona još uvijek duguje Setienu novac za prijevremeni otkaz.

"Barcelona će sigurno napraviti korak naprijed. I mislim da će se to dogoditi prije nego kasnije. Međutim, ništa se ne događa odmah, potrebno je neko vrijeme. Osim toga, tu je i ekonomski aspekt koji utječe na njihovu situaciju. Kažem to jer mi još uvijek nisu isplatili sav moj novac", rekao je Setien, kojem Barca još treba da isplati četiri miliona.

"Ali dajem im onoliko vremena koliko im je potrebno i to je normalno. Ovo je klub koji jako cijenim. Tada su ljudi s kojima sam sarađivao iza sebe ostavili bolje ili lošije uspomene. Shvatio sam da su radije potpisali s tako mladim i talentiranim igračem kao što je Pablo Torre, koji bi im pružio puno zabave. Dogovorili smo se da me plaćaju tri godine i oni to rade", dodao je.

Iskusni trener priznao je da vođenje Barcelonine svlačionice nije bio lak zadatak. Spomenuo je lik Lea Messija.

"Svi bi se trebali sjetiti da je Messi atrakcija već 14 godina. Ne mogu procijeniti je li me iznevjerio. Postoje stvari koje voliš, a druge ne, i protiv njih se moraš pokušati boriti. Ponekad postoji igrač za kojeg treba više vremena da nešto ostvari, ili ga morate prihvatiti onakvog kakav jest", dodao je Setien.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je više od dvije godine bio bez posla, ali nedavno je postao trener Villarreala, nakon što je Aston Villa otkupila ugovor Unaija Emeryja i dovela ga umjesto Stevena Gerrarda.

Setien je u četvrtak remijem protiv Hapoel Beer Sheve (2:2) debitovao na klupi Žute podmornice, koja će u nedjelju igrati protiv Atletica.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Pa ima li kome da oni neduguju??
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi