Nije ni čudo što će igrati Evropsku ligu: PSV-ov dragulj otkrio "mračnu" tajnu Barcelone

Pa u tome i jeste razlika

Nije ni čudo što će igrati Evropsku ligu: PSV-ov dragulj otkrio "mračnu" tajnu Barcelone

Edmir Škorić

"U PSG-u sam ih vidio kako rade u teretani", rekao je Xavi Simons, vezni igrač PSV Eindhovena nakon utakmice Evropske lige u četvrtak, opisavši razliku između svojih bivši klubova.

Ovaj 19-godišnji izuzetno talentovani fudbaler raniej je igrao za PSG i Barcelonu, a priznao je sinoć da je tek dolaskom u Pariz vidio da se radi i u teretani.

Simons je od 2010. do 2019. godine igrao u mladim timovima Barcelone. U katalonskom glavnom gradu polagale su se velike nade u nizozemskog veznjaka, no on se 2019. pridružio PSG-u, gdje je u februaru 2021. debitovao kao senior.

Ovog ljeta Simons se pridružio PSV-u iz Eindhovena, iako su se pojavile vijesti da ga francuski prvak želi nazad kući.

"Vjerujte mi, u Barceloni se ne trenira u teretani, nego s loptom. Kad sam došao u PSG, vidio sam da tamo rade u teretani. To je bila velika razlika", rekao je Xavi Simons u izjavi za nizozemski ESPN nakon 2:0 pobjede PSV-a protiv Arsenala u Evropskoj ligi .

Dodao je da je dao sve od sebe i da je fudbal cijeli njegov život.

Oglasi

Riječi tinejdžerske nizozemske zvijezde dobro se uklapaju u godinama prisutnu tezu da se u Barceloni malo polaže na fizičku pripremu, što rezultira brojnim povredama i nedostacima u odnosu na rivale u evropskim mečevima, kao što je to često bio slučaj protiv Bayern ili Benfica posljednjih godina.

19-godišnjak blista ove sezone za PSV. U 19 nastupa zabio je 10 golova i upisao 4 asistencije.

Iako u utakmici protiv Arsenala u četvrtak nije zabio gol, briljirao je i na travnjaku protiv Topnika, što dokazuje i statistika. Uspio je da postigne i jedan pogodak, ali ga je VAR poništio, a bilo je to u stilu najvećih fudbalskih majstora.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

PSV već igra neke utakmice u nokaut fazi Evropske lige. Zauzme li konačno drugo mjesto u grupi, Simons će se u 1/16 finala imati priliku susresti s bivšim kolegama iz Barcelone, koja je na kraju ispala iz Lige prvaka.

Katalonci su poraženi u 5. kolu od Bayerna, ali i da su dobili, ne bi ništa napravili jer je Inter lako slavio protiv Plzena i potvrdio drugo mjesto u tzv. "grupi smrti".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
i koliko je teretana donjela titula prvaka evrope PSG u ? a koliko ih ima Barcelona? :D
4 2
DOKTOR_GAZ_
Svaka cast MAJSTORE za IGRU protiv AR567ALA..PODERAO SI NEJAC..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi