Jedva sastavljaju kraj s krajem, a na listi mogućih pojačanja za januar nalazi se čak 19 fudbalera

Laporta i Xavi imaju veliki plan za zimu

Jedva sastavljaju kraj s krajem, a na listi mogućih pojačanja za januar nalazi se čak 19 fudbalera

Endin Čaušević

Barcelona je razočarala svoje navijače jer drugu godinu zaredom nije uspjela da izbori plasman u nokaut fazu Lige prvaka, a španski mediji pišu da je Joan Laporta najavio u januaru dovođenje novih pojačanja i da se navodno na listi želja katalonskog kluba nalazi čak 19 fudbalera.

Katalonski klub je ljetos uspio da napravi velike promjene u igračkom kadru i pored toga što se Barcelona već dvije godine nalazi u velikim finansijskim problemima, ali su uspjeli nekako pronaći novac za nova pojačanja.

Sigurno da je prva zvijezda ljetnog prelaznog roka Robert Lewandowski koji je stigao iz Bayerna, ali pored njega klub su pojačali još Raphinha, Kounde, Christensen, Kessie, Bellerin i Marcos Alonso.

Međutim, jasno je da to nije bilo dovoljno da se Barcelona odmah u prvoj sezoni vrati u sami vrh evropskog fudbala, te je ekipa koju s klupe predvodi Xavi Hernandez doživjela veliki šamar u grupnoj fazi Lige prvaka.

Kako pišu španski mediji to je izazvalo veliko nezadovoljstvo čelnika kluba koji su očekivali da će se grupna faza sigurno proći, ali i pored toga pružili su Xaviju podršku i obećali nova pojačanja.

Katalonski Sport objavio je jutros da će Barcelona biti itekako aktivna u januarskom prelaznom roku, te da se očekuju nova pojačanja u ovom timu, ali će pored toga biti i nekoliko odlazaka.

Oglasi

Međutim, ono što je mnoge iznenadilo jeste informacija da se navodno na listi želja Barcelone za januar nalazi čak 19 igrača. Naravno, prioritet će biti da se pojača defanziva koja je i ove sezone najslabija tačka Barcelone što se najbolje vidjelo u prethodnim utakmicama Lige prvaka.

Ipak, Xavi navodno želi da dodatno pojača i vezni red, a posebno poziciju defanzivnog veznjaka na kojoj igra Sergio Busquets koji se u dosadašnjim mečevima nije baš proslavio i mogao bi izgubiti uskoro mjesto u startnoj postavi.

Također, pored ovih 19 igrača koji su interesantni Barceloni očekuje se da će izbor pasti samo na dvojicu, te da će Barca na kraju u januaru dobiti dva pojačanja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na listi želja nalaze se: Dani Parejo (Villarreal), Declan Rice (West Ham), Diego Dalot (Manchester United), Fabinho (Liverpool), Frimpong (Bayer Leverkusen), Guido Rodriguez (Betis), James Ward-Prowse (Southampton), Jorginho (Chelsea), Juan Foyth (Villarreal), Leon Goretzka (Bayern), Martin Zubimendi (Real Sociedad), N'Golo Kante (Chelsea), Rodri (Manchester City), Ruben Neves (Wolverhampton), Sandro Tonali (Milan), Stephane Singo (Torino), Thomas Meunier (B. Dortmund), Vanderson (Monaco) i Wilfred Ndidi (Leicester).

Jasno je da ne mogu dovesti baš svakog od njih, ali se očekuje da će neko s ove liste sigurno u januaru doći u Barcelonu. Također, većina ovih igrača bit će na listi potencijalnih pojačanja i u narednom ljetnom prelaznom roku.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Treba se pojacati, EVROPA LIGA zna biti NEZGODNA..
2 1
Klicko
@Mostarac94 vraćaju se brat:)))
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi