Barcelona donijela odluku o Xaviju
Foto - EPA

Nakon loših rezultata

Barcelona donijela odluku o Xaviju

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone ispala je iz Lige prvaka ove sezone, a mnogi navijači katalonskog velikana se pitaju je li legendarni Xavi Hernandez pravi čovjek za mjesto trenera.

Xavi Hernandez preuzeo je Barcelonu prije godinu dana. Međutim, nije donio neku veliku promjenu u odnosu na prethodne trenere, pa je Barcelona ponovo doživjela veliki šok u Ligi prvaka.

Iako je statistički najslabiji trener Barce u proteklih 20 godina, rukovodstvo kluba ne razmišlja o promjeni trenera u ovom trenutku. Tako barem tvrde španski mediji.

"Xavi ostaje! Barcelona ima potpuno povjerenje u njega i njegov dugoročni projekat", piše list Cope iz izvora bliskih katalonskom klubu.

Xavi Hernandez je Barcelonu vodio u 53 utakmice. Ima učinak od 30 pobjeda, 11 neriješenih utakmica i 12 poraza.

Prethodno je ovaj 42-godišnjak iskustvo sticao trenirajući katarski Al Sadd u kojem je završio profesionalnu fudbalsku karijeru.

Oglasi

Predsjednik Barcelone nije želio Xavija na mjestu trenera

Predsjednik Barcelone Joan Laporta nije želio Xavija na mjestu trenera nakon što je otkaz dobio Ronald Koeman.

Prvi čovjek katalonskog kluba imao je namjeru angažovati Andreu Pirla, ali su se protiv ove odluke pobunili glavni igrači s kojima je razgovarao.

Laporta je prije odluke o novom treneru pozvao četiri klupska kapitena i još trojicu bitnih igrača. Saopštio im je kako će Koemanu dati otkaz i da će dovesti Andreu Pirla na mjesto trenera.

Igrači ovu vijest nisu dočekali s oduševljenjem. Saopštili su mu kako im se ideja ne dopada jer bi tim imao drastičnu promjenu stila igre, te su zatim predložili Xavija kao moguće rješenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Laporta je prihvatio njihov prijedlog. Xavi je došao na mjesto trenera, ali se stvari nisu previše promijenile kada je uspjeh kluba u pitanju.

Ipak, očigledno da klub vjeruje u njegove kvalitete i odlučili su mu pružiti potpunu podršku usprkos lošim rezultatima u bitnim utakmicama.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

imeiime
Bitni su ko Posusje u PL BiH
5 1
King_Kenny
...sjecam se pred pocetak sezone kako su neki najavljivali borbu za trofej LP...HAHAHAHAHAHAHA....
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi