"Beckham je pravio frizuru i mazao lice prije finala LP"

Scholes otkrio zanimljive detalje

"Beckham je pravio frizuru i mazao lice prije finala LP"

Ekipa Manchester Uniteda osvojila je Ligu šampiona 1999. godine pobijedivši u velikom finalu Bayern Minhen rezultatom 2:1.

Tadašnji vezista Crvenih đavola Paul Scholes otkrio je veoma zanimljive detalje prije početka te utakmice.

"Na dan finala Lige prvaka protiv Bayerna svi smo bili napeti. Jedini koji nije pokazivao znakove nervoze bio je Beckham. Kao i obično, on je stajao pored ogledala, namještao frizuru i mazao kremom lice", rekao je Scholes i dodao:

"U jednom trenutku sam mu prišao i priznao mu 'jako se bojim' a na to David mi je odgovorio 'Paul, misliš li da je bolje da uvučem dres u šorc ili da ga izvučem?' Obojica smo se počeli smijati, a ja se više nisam bojao, razbio mi je tremu i strah. Izašli smo na teren i osvojili trofej".

Podsjetimo da je United te godine upravo nakon centaršuta Beckhama postigao pobjednički gol.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi