"Bilo bi nemoguće staviti zajedno Belottija i Higuaina"

Smatra Max Allegri

"Bilo bi nemoguće staviti zajedno Belottija i Higuaina"

Juventusov trener Massimiliano Allegri odbacio je glasine da će Bianconeri pokušati dovesti Andreu Belottija. 

Napadač Torina je svojim igrama zaludio Italiju i sve je izvjesnije da će predstojećeg ljeta promijeniti sredinu. Jedan od klubova s kojim se povezuje je Juventus, međutim Allegri je izjavio kako mu Bellotti nije potreban jer smatra da ne bi bio kompatibilan u ofanzivi sa Higuainom. 

"Belotti je odjednom 'odrastao', ima nevjerovatne kvalitete i to pokazuju i brojke. Ne znam da li on vrijedi 100 miliona eura, ali svakako da ima potencijal i kvalitet za napredak. On će biti napadač reprezentacije Italije u godinama koje dolaze", kazao je trener Juventusa, te dodao:

"Ipak, mi sada imamo Higuaina. Staviti njih dvojicu na teren bi bilo nemoguće. Ne biste mogli ni lijepkom da ih spojite", smatra Allegri. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Belotti je ove sezone prvi strijelac Serije A uz našeg kapitena Edina Džeku. Obojica imaju po 25 postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi