"Čast Kaneu i Vardyju, ali Rooney zaslužuje više respekta"

Gerrard o Rooneyju

"Čast Kaneu i Vardyju, ali Rooney zaslužuje više respekta"

Legendarni Steven Gerrard govorio je za britanske medije o predstojećem nastupu Engleske na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Stevie G od svoje reprezentacije ima visoka očekivanja, ali je istakao i ljutnju zbog konstantnog guranja svog kolege Waynea Rooneyja u drugi plan.

"Svaka čast Kaneu i Vardyju, koji su sjajni napadači, ali Wayne Rooney zaslužuje mnogo više respekta. On je čovjek koji već godinama uveseljava engleske navijače i nije u redu da tek tako padne u drugi plan", rekao je Gerrard, te nastavio:

"On je najbolji strijelac naše reprezentacije i neko ko protivniku ulijeva strahopoštovanje. Dobar dio engleske javnosti smatra da Rooney nije potreban reprezentaciji kada su tu Kane i Vardy, ali to nije tačno. Ponavljam, Rooney je zaslužio više poštovanja".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Wayne Rooney je do sada odigrao 109 utakmica u dresu reprezentacije, a postigao je 51 gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi