Misimović među Zmajevima proslavio 33. rođendan

"Cener" kakvog će BiH teško ponovo imati

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine u prijepodnevnim satima odradili su svoj četvrti trening u sklopu priprema za kvalifikacioni meč s Izraelom.

Ekipa Mehmeda Baždarevića trenirala je na stadionu Famosa u Hrasnici, a stručni štab Zmajeva stigao je na stadion pola sata prije početka treninga.

Nedugo zatim na stadion je stigao i Zvjezdan Misimović. Nekadašnja "desetka" fudbalske reprezentacije naše domovine na stadion u Hrasnici je stigla trčeći, s mobitelom u ruci, obučen u opremu za trening.

I dok je jučer u poslijepodnevnim satima igrao "džokera" u utakmici dva sastava koja je napravio Baždarević, danas je popularni Miske stigao u patikama, ali sa željom da trenira. Tako je i bilo, trenirao je nekadašnji reprezentativac kao da će 12. juna zadužiti svog "cenera". Ne bi u svemu bilo ništa čudno da Zvjezdan danas ne slavi svoj 33. rođendan. Iako slavljenik, odlučio je trenirati...

33 i nije puno, mogao se Miske "šlepati" još koju sezonu. Mnogo slabiji od njega, s manjim osjećajem za igru s "bubamarom" su se provlačili do 37., 38., a bogme i devete. 

Tokom karijere lopte je dijelio "kao rukom", igrao je tako kao da mu je jedna lopta malo. Sada u igračkoj penziji na treningu svojih Zmajeva "podvali" po neku loptu, čisto da se zna da je to za njega kao vožnja bicikla, nikad se ne zaboravlja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Od fudbala i reprezentacije se oprostio časno i pošteno, a bilo je i onih koji su ga pokušali diskreditovati, srećom nisu uspjeli. Koliko ga bivši saigrači cijene svjedoči aplauz s početka današnjeg treninga kojim su Zmajevim svom nekadašnjem saigraču čestitali rođendan.

Proteći će mnogo vode rijekama naše domovine dok se ponovi "desetka" Misketovih kvaliteta, kako igračkih, tako i ljudskih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.