Na stadionu Famosa u Hranisi

Zmajevi trenirali po četvrti put u sklopu priprema za Izrael

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je svoj četvrti trening u sklopu priprema za kvalifikacionu utakmicu sa selekcijom Izraela, koja je na rasporedu 12. juna u Zenici.

Izabranici Mehmeda Baždarevića trenirali su na stadionu Famosa u Hrasnici. Najbolja fudbalska selekcija naše domovine trenirala je u punom sastavu, ne računajući na Semira Štilića i Stojana Vranješa, koji će na okupljanje reprezentacije doći naknadno, po okončanju poljske Ekstraklase.

Treninzi Zmajeva već konceptualno i sadržajno nisu ono što su bili tokom mandata Safeta Sušića, a bitnu razliku čini uvodni dio treninga. Od Mešinog dolaska na kormilo nema puno "suhog" trčanja, trening fudbaleri počinju s loptom u nogama.

Novitet je svakako da stručni štab reprezentacije ne dolazi na trening istovremeno s ekipom. Baždarević sa svojim izabranicima na travnjak izađe i više o pola sata prije početka treninga kako bi sa svojim saradnicima još jednom detaljno prošao kroz plan samog treninga.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Atmosfera među Zmajevima na treningu je odlična, a sve raduje da problema s povredama nema. Svoj naredni trening Zmajevi imaju danas, od 17:30 u Hrasnici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti