"Duel protiv Rudara je za mene prijateljski derbi"

Idriz Džafić, prvotimac Bosne iz Visokog za SportSport.ba

"Duel protiv Rudara je za mene prijateljski derbi"

Samir Mlaćo

Nogometaši Bosne iz Visokog nakon devet odigranih kola u Prvoj ligi Federacije na četvrtom su mjestu sa 17 osvojenih bodova, samo tri manje u odnosu na lidera Orašje.

Visočaci pružaju veoma dobre partije ove sezone, a prošlo kolo u Lukavcu su savladali Radnički sa 2:1. Već u subotu očekuje ih derbi susret sa Rudarom iz Kaknja, drugoplasiranim timom lige.

"Dosadašnji rezultat i mjesto na tabeli nisu baš za radovati se. Dobro smo otvorili sezonu, ali nam se u zadnjih par utakmica desio pad forme. To možemo popraviti već u slijedećim utakmicama, a već naredno kolo dolazi nam vjerovatno najbolji protivnik da se pokažemo. U Kaknju sam proveo proteklu godinu tako da će to za mene biti pravi prijateljski derbi u kojem mislim da će odlučiti jedan gol.To su uvijek tvrde utakmice, ali mi ulazimo u tu utakmicu razmišljajući samo o pobjedi", istakao je za SportSport.ba Idriz Džafić, prvotimac Bosne.

Ove sezone odigrao je većinu utakmica, ali za sada se nije upisao u listu strijelaca. Navijači od njega sigurno očekuju puno.

"U Bosnu sam došao iz više razloga, a jedan od glavnih je da sam ja iz Visokog i da sam se faktički vratio u svoj klub. Imao sam mali problema sa povredom pete tako da nisam igrao neka kola. Sada sam se vratio u svoju pravu formu. Istina je i to da ne zabijam golove, ali golovi su takvi i doći će, ne brinem", uvjeren je Džafić.

Našeg sagovornika smo pitali i koga vidi kao konkurenta u borbi za sami vrh tabele.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Neke su se stvari posložile u klubu. Uprava kluba dosta radi, samim pogledom na naš igrački kadar mislim da smo mi i više nego favoriti za ulazak u viši rang, ali u BiH ne dolazi samo kvalitet do izražaja. Teško je sada reći ko nam je konkurent u toj borbi, mogu samo reći da smo mi jedni od tih koji će se boriti za taj plasman", dodao je Džafić na kraju razgovora. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi