"Džeko bi se odlično uklopio u igru Intera"

Sportski direktor Intera o bh. napadaču

"Džeko bi se odlično uklopio u igru Intera"

Endin Čaušević

Večeras se na Olimpicu igra veliki derbi u okviru sedmog kola italijanske Serije A, a sastaju se Roma i Inter.

Ovaj meč je na programu večeras od 20:45 sati, a navijači obje ekipe s nestrpljenjem očekuju početak meča. Nakon dugo vremena oba tima imaju ambicije na sami vrh tabele pa je samim tim pritisak veći na igračima. Pred današnji meč sportski direktor Intera, Piero Ausilio, govorio je o ovom derbiju, a dotakao se i bh. napadača Edina Džeke.

"On je za mene odličan fudbaler i definitivno bi se uklopio u Inter. Ipak, on bi bio na našoj meti samo ako bi Icardi otišao, a mi ne razmišljamo o njegovor prodaji. Džeko nije tip igrača koji bi sjedio na klupi, a isti je i Icardi. Tako da nije moguće da imamo ta dva napadača u ekipi. Ipak, vjerujem da je Roma uradila fenomenalan potez što je dovela ovog napadača prošlog ljeta iz Manchester Cityja", rekao je Ausilio.

On je dodao da je istina da je imao namjeru da dovede Diega Perottija prošle zime u Inter, ali da se na kraju argentinski napadač odlučio na odlazak u Romu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Još prošlo ljeto sam kontaktirao Genovu u vezi Perottija i tada ga nisu željeli prodati. Roberto Mancini je želio da dovedemo Argentinca i to smo pokušali šest mjeseci kasnije. Ipak, on je odlučio na kraju da ode u Romu i mi to poštujemo. Nismo uspjeli da ga dovedemo pa smo se na kraju odlučili za Ljajića koji je bio na posudbi", dodao je sportski direktor Intera.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi