"Džeko dolazi iz posebne zemlje, ne smije odustati"
FOTO: EPA

Abel Balbo, nekadašnji član Rome:

"Džeko dolazi iz posebne zemlje, ne smije odustati"

Abel Eduardo Balbo, bivši reprezentativac Argentine koji je svojevremeno bio napadač Rome, prokomentarisao je krizu u kojoj se trenutno nalazi Edin Džeko. 

Sarajlija je u redove Rome stigao kao veliko pojačanje iz Manchester Cityja, međutim uloženi novac dosad nije uspio opravdati i ove sezone se u Seriji A uspio samo tri puta upisati u listu strijelaca. 

"Početak nije lagan nikome, a pogotovo za tip napadača kakav je Džeko koji dolazi iz bivše Jugoslavije u kojoj je vrlo različit način života nego u Italiji", govori Balbo na početku razgovora za italijanske medije i dodaje: 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nakon nekoliko neuspješnih utakmica samopouzdanje se gubi, a samim time i napadač postaje nervozniji. Džeku ne poznajem lično, no siguran sam da će uskoro ponovo biti onaj stari i da će početi zabijati golove za Romu. On treba vjerovati u sebe i ne odustajati", zaključio je Balbo. 

Podsjećanja radi, Balbo je osim Rome u svojoj karijeri još nosio dresove Newell'sa, River Platea, Udinesea, Parme, Fiorentine i Boce Juniors. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi