"Edin Džeko nikad ne glumi"
Foto: EPA

Spalletti nakon sumnje o penalu

"Edin Džeko nikad ne glumi"

M. Šljivak

Edin Džeko danas je ponovo postao junak Rome.

Ušao je na poluvremenu utakmice protiv Sampdorije pri rezultatu 1:2 za goste, te je postigao gol uz iznuđeni penal iz kojeg je Roma došla do pobjede golom Francesca Tottija.

Iako su gosti smatrali kako je bh. napadač odglumio pad u kaznenom prostoru, trener Vučice Luciano Spalletti je oštro demantovao takve navode.

"Svako ko kaže da nije bilo penala pokušava kontrirati činjenicama. Džeko je oboren udarcem u nogu i to je čist penal. Džekina noga je pomjerena 20 centimetara. On nikad ne glumi i uvijek pokušava ostati na nogama, kao što je to uradio u utakmici u Bergamu", rekao je Spalletti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma nakon tri kola u Seriji A ima sedam bodova.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi