"Imamo dobru bazu igrača, a nova imena će napraviti razliku"

Novi trener Intera Luciano Spalletti

"Imamo dobru bazu igrača, a nova imena će napraviti razliku"

Novi trener Intera Luciano Spalletti osjeća se opušteno pred početak prelaznog roka jer je zadovoljan igračkim kadrom koji ima.

Ovaj sjajni taktičar je napustio Romu na kraju prošle sezone te je preuzeo Inter sa ciljem da naredne sezone izbori plasman u Ligu šampiona. 

Interov gradski rival Milan već je doveo četiri pojačanja, uz još nekoliko najavljenih, dok s druge strane Nerazzurri nisu doveli nijednog igrača.

"Pričao sam sa vlasnikom Zhangom Jindongomdok sam boravio u Kini. Vidio sam njegovu strast i ambicije koje su mi pomogle da se osjećam opušteno. Jasno je da će još par novih imena napraviti razliku, ali nemojmo zaboraviti trenutnu ekipu koju imamo i koja je sastavljena od veoma važnih fudbalera. To znači da počinjemo od veoma dobre baze", rekao je Spalletti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, ovaj stručnjak je u posljednjem navratu bio godinu i pol dana na klupi Rome, a prošlu sezonu je sa Vučicom okončao na drugom mjestu iza nepobjedivog Juventusa.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi