"Iskreno, nije mi jasno zašto me Inter uopšte dovodio"

Neshvatljiv potez De Boera

"Iskreno, nije mi jasno zašto me Inter uopšte dovodio"

Karijera holandskog stručnjaka Franka de Boera u Interu će, osim po čak sedam poraza u 14 utakmica na kojim je vodio klub iz Milana, ostati upamćena i po jednom neshvatljivom transferu.

Turski defanzivac Caner Erkin bio je Interova želja za vrijeme Roberta Mancinija, a u klub je ljetos stigao kao slobodan igrač. Tada je trener Intera već bio Frank de Boer, koji je nakon samo nekoliko dana poručio Erkinu da ne računa na njegove usluge nakon čega se ovaj vratio nazad u domovinu.

U razgovoru za turske medije, Erkin je istakao da mu nije jasno zbog čega se njegova epizoda u Interu završila praktično prije nego li je i počela.

"Mancini me htio u Interu, a i meni je bilo drago što ću doći u tako veliki klub. Zatim je stigao De Boer i ja ga iskreno nisam razumio, kao što ne mogu ni da shvatim zašto sam uopšte doveden ako će me pustiti nakon samo nekoliko dana. De Boer nije znao nikoga od nas niti je razgovarao sa mnom, samo mi je bez ikakvog objašnjenja rekao da ne računa na mene i to je bilo to", rekao je Erkin, koji je dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ta situacija je za mene bila krajnje neprihvatljiva i odmah sam počeo pregovarati sa drugim klubovima. Srećom, nisam dugo čekao i završio sam u Bešiktašu. Ne bih se volio vratiti u Inter jer želim ostati dio ovog kluba koji će mnogo rasti u budućnosti".

Caner Erkin je iz Intera otišao u Bešiktaš na posudbu do kraja sezone, a u prošlosti je igrao za Fenerbahče, CSKA iz Moskve, Galatasaray i Manisaspor.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi