"Laž je da Messi postavlja zahtjeve o dovođenju trenera"

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu

"Laž je da Messi postavlja zahtjeve o dovođenju trenera"

D. Rakanović

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu odbacio je navode da velike zvijezde ekipe postavljaju zahtjeve o dovođenju novih igrača i trenera. 

Bartomeu je posebno istakao Messija, za kojeg se spekulisalo da je predložio dolazak nekadašnjeg trenera Tata Martina. 

"Messi nije tražio ništa. Ljudi pričaju da je Tata Martino došao u Barcelonu jer je to Messi predložio, a to je laž. Mi smo izabrali Luisa Enriquea i kasnije to saopštili igračima, a isto je bilo i sa sadašnjim trenerom Ernestom Valverdeom", rekao je Bartomeu. 

Messi je tokom sedmice produžio ugovor sa Barcelonom, te će na Camp Nou ostati do 2021. godine. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Lično sam bio uvjeren da će Messi produžiti ugovor. Ovo je sjajna vijest ne samo za navijače Barcellone, već i za cijeli fudbalsk svijet. Priča o Leo Messiju je ona o odanosti i predanosti klubu. Fudbalska era počela je 2008. godine kada je Pep Guardiola dao Messiju da "vodi" tim, a ta era se nastavlja. To je era uspjeha, u kojoj Messi predvodi fudbal, a mi smo optimisti jer će on ostati u klubu još četiri godine", poručio je Bartomeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi