Službeno: Messi produžio ugovor s Barcelonom!

Na Nou Campu do ljeta 2021. godine

Službeno: Messi produžio ugovor s Barcelonom!

E. Čaušević

Jedan od najboljih fudbalera svijeta Lionel Messi danas je zvanično produžio ugovor Barcelonom.

Pregovori Messija i Barcelone trajali su mjesecima, ali su na kraju uspjeli da dogovore potpis novog ugovora na zadovoljstvo obje strane. Barcelona je danas na svojoj zvaničnoj internet stranici potvrdila da je Messi produžio ugovor, te da će na Nou Campu ostati do ljeta 2021. godine.

Otkupna klauzula argentinskog igrača u novom ugovoru iznosi čak 300 miliona eura, te će prema njemu biti najplaćeniji igrač na svijetu, ali još uvijek nije poznato o kojoj cifri se radi.

"Klub je sretan što je Messi produžio vjernost jer je on najbolji igrač u historiji. Proveo je cijelu karijeru u Barceloni sa ogromnim uspjehom i postigao je ono što nikada prije nismo vidjeli u fudbalu", saopštili su iz Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi