"Legija želi u Ligu prvaka, šteta zbog ispadanja Borca"

Bh. fudbaler Stojan Vranješ za SportSport.ba

"Legija želi u Ligu prvaka, šteta zbog ispadanja Borca"

E. Čaušević

Povremeni reprezentativac BiH, Stojan Vranješ, ove sezone osvojio je duplu krunu u Poljskoj sa Legijom iz Varšave.

Vranješ je ove sezone imao nekoliko odličnih partija, te je dao dobar doprinos u osvajanju duple krune. Bh. fudbaler je za SportSport.ba kazao da je ovo bila jako teška sezona za cijeli tim.

"Ovo je bila jedna veoma teška i duga sezona sa puno pritiska. Do zadnjeg kola se nije znao prvak, a borili smo se protiv najvećeg rivala Piasta koji je najveće lige. Imali smo problema sa ostalim ekipama jer je liga u Poljskoj dosta ujednačena. Naše ambicije u narednoj sezoni su ulazak u Ligu prvaka" rekao je Vranješ na početku razgovora.

Bh. fudbaler je priznao da će gledati finale Lige prvaka, te da je njegov favorit Atletico Madrid. Također, pitali smo Vranješa za komentar o predstojećem Evropskom prvenstvu.

"Mislim da će biti zanimljivo Evropsko prvenstvo, a glavni favorit će biti sigurno Belgija. Navijački ću biti uz Mađarsku i Slovačku zbog svojih saigrača iz Legije", kazao je bh. igrač.

Vranješ je svoju karijeru počeo u banjalučkom Borcu iz kojeg se kasnije otisnuo u inostranstvo. Borac je proteklog vikenda ispao iz Premijer lige BiH, te će se naredne sezone takmičiti u Prvoj ligi RS.

"Velika šteta št je Borac ispao iz Premijer lige. Nadam se da će se vratiti u najjači rang bh. fudbala što je brže moguće. Velika, velika šteta za klub, ali i za grad", rekao je na kraju razgovora za SportSport.ba, Stojan Vranješ.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Povremeni bh. reprezentativac je ove sezone za Legiju odigrao 31 utakmicu i postigao je šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti