"Navijači nisu glupi, znaju da nisam ekplozivan kao sa 16"

Napadač Evertona Wayne Rooney

"Navijači nisu glupi, znaju da nisam ekplozivan kao sa 16"

D. Rakanović

Napadač Evertona Wayne Rooney istakao je da se nije vratio u klub kako bi usporio svoju karijeru.

Rooney se ovog ljeta nakon 13 godina provedenih u Manchester Unitedu vratio u matični Everton. Već u prvom kolu Premier lige Rooney je bio strijelac pobjedničkog pogotka protiv Stokea (1:0). 

"Velika su bila očekivanja kada sam se vraćao, iako su neki mislili da više nisam dovoljno dobar, ali dokazat ću im da nisu u pravu“, rekao je Rooney i dodao:

“Radim naporno i spreman za izazove koji su ispred mene. Nisam došao ovdje da bi stao. Bit ću najbolji što mogu biti.”

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nekadašnji kapitan Engleske tvrdi da je pametniji nego ranije. 

“Navijači nisu glupi, znaju da nisam ekplozivan kao sa 16 ili 18, ali sam puno pametniji nego onda. Moja igra se promijenila, ali ta promjena može pomoći ekipi", poručio je Rooney.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi