"Ne možemo se takmičiti sa rivalima u prelaznom roku"

Menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino

"Ne možemo se takmičiti sa rivalima u prelaznom roku"

D. Rakanović

Menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino smatra da se njegov klub ne može takmičiti sa rivalima iz Premier lige u prelaznom roku, jer iako su obezbijedili plasman u Ligu prvaka slijedeće sezone ne mogu izdvojiti veliki novac za transfere. 

Spursi drže drugu poziciju Premier lige i osigurali su plasman u Ligu prvaka. 

"Svi govore o tome da se Tottenham plasirao u Ligu prvaka i da je sada mnogo atraktivniji,  ali onda dolazimo do momenta da svi veliki igrači moraju mnogo da se plate. Imamo nevjerovatne mogućnosti, ali ako neki drugi klub ponudi dvostruko više za određenog igrača, kako mi da ga ubijedimo da dođe kod nas. Ne mogu da lažem, to je realnost. Potrebni su nam mladi fudbaleri, kao što je Delle Alli, koji žele da dođu kod nas prije nego u neki drugi klub", rekao je argentinski stručnjak.

Pochettino smatra da ukoliko žele osvojiti titulu u Permier ligi slijedeće sezone ne bi smjeti da prave greške. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moramo da budemo konkurentniji slijedeće sezone. U oktobru i novembru smo izgubili dosta bodova i bilo je teško da stignemo Chelseai. Sada moramo da se fokusiramo na tim i da unaprijedimo igru kako bismo konačno osvojili trofej u Premiershipu", rekao je Pochettino. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi