"Ne smijem izgubiti od Reala"
Foto: EPA

Pepe Reina pred gostovanje Realu

"Ne smijem izgubiti od Reala"

Midhat Šljivak

Golman Napolija Pepe Reina biće posljednja prepreka igračima Real Madrida u susretu osmine finala Lige prvaka.

Iskusni čuvar mreže koji je rođen u Madridu, prošao je omladinske kategorije Realovog velikog rivala Barcelone, a pred meč na Santiago Bernabeu, koji se igra u srijedu Reina je dao zanimljivu izjavu.

"Ne smijem izgubiti ovaj meč", rekao je Reina, te je dodao:

"Moramo ući u ovaj meč bez ikakvog kompleksa. Ovaj tim posjeduje veliki kvalitet i može se nositi sa svima. Vjerom se može postići pravi rezultat. Ne treba se plašiti, ali i ako izgubimo to će biti protiv prvaka Evrope", istakao je Reina.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iako je rođen u Madridu sa samo šest godina Reina je preselio u Barcelonu. Tamo je prošao kompletnu omladinsku školu, a 2000. godine postao je član prvog tima i branio je u 30 utakmica za Katalonce.

Kasnije je igrao za Villarreal, Liverpool, Napoli i Bayern.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi