"Nisam imao pojma da me Napoli toliko platio"
FOTO: EPA

Maksimović o transferu

"Nisam imao pojma da me Napoli toliko platio"

Teme:

Mnogo bure u ljetnom prijelaznom roku je izazvao Nikola Maksimović. 

Maksimović je nakon poziva iz Napulja neslavno napustio Torino i sukobio se s Mihajlovićem, a ljetnim transferom u Napoli je ujedno srušio rekorde Matića, Miloševića i Markovića na listi najskuplje plaćenih srbijanskih fudbalera.

Buran period je sada daleko iza Maksimovića. U razgovoru za medije je istakao da je od zainteresovanih klubova samo Napoli dolazio u obzir. 

"Nemam pritisak pošto sam postao najskuplji srbijanski igrač u historiji. Za mene je najbitnije da sam potpisao za Napoli, čija sam želja bio u prethodna tri prijelazna roka", izjavio je Maksimović i potom dodao:

"Htio sam samo u Napoli. To je jako organizovan klub koji, između ostalog, igra Ligu prvaka. Što se tiče cifara, do prije nedjelju dana nisam ni znao cijenu, ali to mi ne stvara pritisak. Igrat ću najbolje što mogu", zaključio je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je, podsjećamo, doveo Maksimovića u transferu vrijednom 29 miliona eura. U isti je obuhvaćena i posudba Valdifiorija za 3,5 miliona eura, dok je preostali iznos isplaćen za Maksimovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije