"Ništa od mog nastupa na Euru, već sam se pomirio sa tim"

Butland teška srca prihvatio istinu

"Ništa od mog nastupa na Euru, već sam se pomirio sa tim"

Reprezentacija Engleske je u subotu navečer savladala Njemačku sa 3:2 u Berlinu, a ta utakmica će biti upamćena po spektakularnom pogotku Vardyja, ali i povredi golmana Butlanda.

Ovaj 23-godišnji golman Stokea je priliku da brani za reprezentaciju dobio nakon što je, također zbog povrede, dolazak na okupljanje otkazao prvi golman Joe Hart.

Engleze očito prati hendikep sa golmanima, pa je tako i Butland završio svoj nastup prije završetka prvog poluvremena, nakon što je doživio povredu članka.

"Teško mi je to priznati, ali moram biti iskren i reći kako nema ništa od mog nastupa na Evropskom prvenstvu. Najvjerovatnije neću moći braniti do kraja sezone, a propustit ću i EURO. Pomirio sam se s tim", poručio je Jack Butland.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prve procjene kažu da će mladi golman Stokea zbog povrede pauzirati najmanje deset sedmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi