"Samopouzdanje Džeke je nebeski visoko nakon dva gola"
Foto: EPA

Trener Rome Luciano Spalleti

"Samopouzdanje Džeke je nebeski visoko nakon dva gola"

D. Rakanović

Trener Rome Luciano Spalletti ponovio je da ako ne osvoji trofej ove sezone da će napustiti Rim, jer kako je rekao, očigledno nije uradio pravi posao sa potencijalom igrača. 

Roma je večeras savladala Empoli rezultatom 2:0, a oba gola postigao je bh. napadač Edin Džeko čime je sa 33 gola postavio novi rekord u broju postignutih golova u jednoj sezoni.

Ovom pobjedom, Roma se približila Juventusu na samo pet bodova zaostatka, a Juve sutra igra derbi protiv Napolija u Napulju. 

"Rekao bih da smo imali nekoliko poteškoća, posebno u prvo poluvremenu, ali smo u drugom bili bolji i pobjeda je u potpunosti zaslužena. Prije svega smo morali biti dobri i pobijediti utakmicu. Učinili smo pola od toga, jer smo osvojili bodove. S vremena na vrijeme previše pažnje usmjeravamo na druge rezultate i zaboravljamo na vlastite", rekao je Spalleti italijanskim novinarima nakon utakmice protiv Empolija.

On smatra da će sutrašnja utakmica između Napolija i Juventusa biti pravi spektakl, te da bi sa zadovoljstvom gledao utakmicu uživo, ali da mu je savjetovano da to ne čini zbog mogućih problema. 

Na pitanje novinara da li bi radije da Napoli izgubi bodove i da Roma osigura drugo mjesto ili da Juventus se posklizne i ponovo se otvori trka za Scudetto, Spalleti je rekao: 

"Uvijek gledamo prema vrhu tabele, odnosno na one koji su ispred nas. Slično kao na saobraćajnici, ali prirodno ako se desila nesreća, morate biti pažljivi da vas ne udari neko sa zadnje strane", rekao je Spalleti. 

Romu u utorak očekuje revanš utakmica polufinala Kupa Italije protiv Lazija, a Lazio je u prvoj utakmici pobijedio 2:0.

Spalleti je rekao da će napustiti Romu ukoliko ne osvoji trofej, ali u klubu ćele ga zadržati i ponuditi mu novi ugovor. 

"Utorak je odlučujući dan za nas, nema poricanja u vezi s tim. Da smo izgubili danas, probajte zamisliti kako bi izgledali pokušaji motivisanja igrača sutra ujutru ili fokusiranja na proučavanje grešaka", jasan je Spalleti.

"Jasno je da derbi ima posebnu draž i senzaciju, ali najteži period je pred nama, onaj od kraja večerašnje utakmice do početnog udarca u utorak", rekao je trener Rome. 

Spalleti je imao riječi hvale za nekoliko svojih igrača nakon današnje utakmice protiv Empolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Leandro Paredes je imao odličnu utakmicu, i dokazao mi da je spreman igrati u utorak. Ako se Daniele De Rossi ne oporavi, znam da imam nekoga na koga se mogu osloniti. Kevin Strootman je odmarao danas. Bruno Peres što više trči, to je sretniji", rekao je Spalleti i dodao: 

"Danas smo igrali bolje sa Cementom Grenierom na terenu, koji je dobro povezivao vezni red sa napadom, i imao odličan tajming kada je predvodio napade Rome. Samopouzdanje Džeke je nebeski visoko nakon što je postigao dva gola".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi