"Sve nam govori da se protiv nas vode mutne radnje"

Iz NK Iskra razočarano poručili

"Sve nam govori da se protiv nas vode mutne radnje"

Samir Mlaćo

Saopštenje za javnost NK Iskra u kojem su jučer Bugojanci izričito tražili da u posljednja dva kola utakmica njihovog kluba i utakmice najvećeg konkuretna FK Krajina iz Cazina sude sudije iz BH Telecom Premijer lige ili da  će oni napustiti takmičenje nije urodilo plodom. 

Iz Nogometnog saveza Federacije u Iskru nije stigao nikakav odgovor pa je u prostorijama ovog kluba danas na stadionu Jaklić održana press konferencija na kojoj se medijima obratio predsjednika UO-a kluba Nedžad Šečić.

"Ovu konferenciju za medije smo sazvali radi toga što smo jučer u toku dana poslali niz pismenih i usmenih primjedbi za delegiranje sudija za 17.kolo Druge lige Zapad gdje je izvršeno tendeciozno delegiranje  sa namjerom da se protežira jedan klub na uštrb NK Iskra. Kao argumente za to možemo reći da je suđenje od 5.kola kada je Iskra gostovala Krajini iz Cazina postalo tendeciozno u korist Krajine. Na pregledu snimka utvrđeno je da smo mi prvi pogodak na toj utakmici primili iz ofsajda, a sudili su sudije Kasupović i Šabić. Na toj utakmici desila se još jedna smiješna scena gdje je pomoćni sudija svirao ofsajd našem igraču na našoj strani. Slijedeći put odmah poslije toga u Bos. Otoci sudija Adi Šabić je tendeciozno sudio, a mi smo poveli svog snimatelja te za takvo tendeciozno suđenje imamo dokaze a i njegovu veoma slabu ocjenu. Slijedeći put kad je taj sudija tendeciozno sudio bilo je u Ključu gdje je također utvrđeno da je Iskri poništen regularan pogodak, ali Šabić je isti poništio. Jedan sudija je tada svirao ofsajd, a drugi faul. Sve to kulminirao je u Donjem Vakufu gdje je Adi Šabić pred očima rukovodstva NS SBK/KSB, te pred očima kontrolora za suđenje NK Iskra poništio dva pogotka i svirao domaćinu nepostojeći penal", kazao je Šečić te nastavio svoje izlaganje:

"Sada mi treba da putujemo u V. Kladušu i mislim da će to biti jedna sportska i dobra utakmica, ali mi smo tražili da nama sude sudije iz Federalne ili Premijer lige, čisto iz razloga da nam se omogući jedna normalna utakmica. Takmičarska komisija Federalnog saveza vjerovatno pod uticajem podpredsjednika NS Federacije BiH Irfana Durića oglušila se na naše molbe, a ja sam jučer kontaktirao i generalnog sekretara saveza  te zamolio da nam omoguće normalnu igru u V.Kladuši. Sve je to ostalo mrtvo slovo na papiru i mi ćemo u Kladuši pokušati na fer i sportski način da dobijemo utakmicu bez obzira što je izgleda sve naštimano da mi tu utakmicu izgubimo. Kao argumente  ovome što kažem iznosim činjenicu da je Adi Šabić od 16 utakmica koje  je igrala Krajina Cazina sudio im osam, četiri puta je bio glavni, a četiri pomoćni. Sutrašnja utakmica između Krajine i Borca iz Izačića je njemu  devet utakmica. Zanimljivo da je sudija Adi Šabić  treneru Borca iz Izačića Besimu Šabiću od brata sin i tu postoji sukob interesa.  Sve ovo govori da se igraju neke mutnje radnje protiv NK Iskra koji evo slavi 70 godina postojanja, a evo mi smo danas domaćin i baraža za ulazak ženski ekipa u Premijer ligu i mi time pokazujemo da smo sportisti te da nam sportski način želimo da dođemo do baraža", dodao je Šečić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

Kako je to i potvrđeno, meč između Krajišnika i Iskre igra se sutra sa početkom u 17:30 sati, a pravdu će dijeliti glavni sudija Adnan Kasupović iz Bihaća, te njegovi pomoćnici Edin Zjakić (Bihać) i Hasan Nanić (Bužim). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi