Lider ponovo stanuje u Bugojnu

Druga liga FBiH - Zapad, 16. kolo

Lider ponovo stanuje u Bugojnu

Samir Mlaćo

16.kolo Druge lige Federacije grupa Zapad donijelo je ukupno 12 pogodaka u pet odigranih susreta. 

Dojučerašnji lider na tabeli Borac iz Izačića na gostovanju kod FK Vitez doživio je veoma visok poraz od 3:0, te su Izačićani sada tek na trećem mjestu. Strijelci za Vitežane bili su Admir Zukan, Nihad Sadibašić i Belamin Osmančević.

Krajina iz Cazina na gostovanju kod Vlašića osvojila je vrijedan bod (1:1), dok je Iskra na krilima trostrukog strijelca Harisa Seferovića na svom terenu nadigrala Slogu iz Bosanske Otoke rezultatom 4:1.

U krajiškom derbiju Vitez iz Bužima i Krajišnik remizirali su u susretu bez pogodaka (0:0), dok je podjela bodova viđena i u Ključu gdje su igrali Ključ i Radnik iz Donjeg Vakufa (1:1).

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dva kola prije kraja sezone Iskra je na prvom mjestu sa 30 bodova, koliko ima i druga Krajina, ali Bugojanci imaju nešto bolju gol razliku. Borac iz Izačića i Vitez imaju po 29, dok su na dnu tabele Vitez iz Bužima i Vlašić iz Turbeta koji imaju po 14 bodova.

U nešto boljoj situaciji je Ključ koji ima 16 bodova i Krajišnik sa 17 osvojenih bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi