Seferović: U Bugojnu svi vjerujemo da možemo biti prvi

Još dva kola do kraja Druge lige Zapad

Seferović: U Bugojnu svi vjerujemo da možemo biti prvi

Samir Mlaćo

Nogometaši Iskre jučerašnjom pobjedom nad Slogom iz Bosanske Otoke (4:1) ponovo su došli na prvu poziciju sa koje će ući u posljednja dva odlučujuća kola u Drugoj ligi Federacije BiH grupa Zapad.

Junak pobjede Bugojanaca protiv ne baš uvjerljivih gostiju iz Otoke bio je Haris Seferović, nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje koji je na Jaklić stigao iz jajačkog Metalleghe BSI. Seferović je postigao tri pogotka


"Prvo bih se zahvalio publici koja nas je podržala i ovo je moj prvi hat-trick u karijeri. Sretan sam zbog toga, protiv Sloge smo pružili dobru partiju, ali u nekim trenucima je zakazala realizacija. Sve u svemu, zadovoljni smo rezultatom", kazao je Seferović za SportSport.ba.


Prema svemu sudeći u baraž za Prvu ligu Federacije iz Druge lige Federacije grupa Zapad ići se Iskra ili Krajina iz Cazina, a trenutno su Bugojanci ispred Cazinjana zbog bolje gol razlike.

"Mi igrači, Uprava, treneri, naši navijači vjerujemo da možemo završiti prvi. Dijelimo sada prvo mjesto sa ekipom Krajine i u slijedeće dvije utakmice idemo po pobjede i da izborimo baraž, što je i primarni cilj kluba", dodao je nogometaš Iskre koji je za U-19 reprezentaciju naše zemlje upisao pet nastupa i postigao dva pogotka.


Iskra će u narednom kolu u goste Krajišniku iz Velike Kladuše koji vodi bitku za opstanak i ako u ovom susretu uspiju ostati neporaženi Bugojanci imaju velike šanse da sezonu završe na prvom mjestu. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti