"Vrijeme je da Wayne Rooney napusti Manchester"

Tako kaže bivši fudbaler ovog kluba

"Vrijeme je da Wayne Rooney napusti Manchester"

U posljednjih nekoliko mjeseci sve više se špekuliše o tome da je vrijeme Waynea Rooneyja u Manchestrer Unitedu prošlo.

Rooney u posljednje vrijeme ne igra tako često što je u prošlosti bilo nezamislivo. Jedan od onih koji smatraju da je njegovo vrijeme u Manchesrteru prošlo i da treba napustiti klub je bivši fudbaler Crvenih đavola Paul Ince.

Ince je u Unitedu proveo šest sezona (od 1989. do 1995), te je za to vrijeme dva puta osvojio Premiership još u vrijeme Alexa Fergusona prije nego što je otišao u Inter.

Bivši engleski reprezentativac poručuje da Rooney ima još uvijek mnogo da ponudi i da ne bi trebao sjediti na klupi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Da sam ja na njegovom mjestu, u njegovim godinama, definitivno ne bih ostao u Manchester Unitedu. Rooney ima 31 godinu i još uvijek ima mnogo toga da ponudi. On želi igrati i želi igrati svaku utakmicu. Njegovo vrijeme u Manchesteru je prošlo ukoliko mu oni to više ne mogu ponuditi. On je previše dobar da bi bio fudbaler koji se koristi samo ponekad i vrijeme je da ode iz Manchester Uniteda", smatra Ince.

Podsjetimo da je Rooney u januarskom prelaznom roku imao bogatu ponudu iz Kine, ali je odlučio ostati u Unitedu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi