"Zadovoljan sam žrijebom, uz Španiju smo favorit grupe"

Marko Panić za SportSport.ba

"Zadovoljan sam žrijebom, uz Španiju smo favorit grupe"

Edmir Škorić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igrati u grupi 3 sa Španijom, Austrijom i Finskom.

Prvi utisci su da je naša selekcija imala sreće, obzirom da nam je žrijeb mogao dodijeliti i neke teže protivnike.

"Mogu reći da sam zadovoljan grupom. Uz Španiju, koja je favorit, mi smo glavni konkurenti za prolaz. Kao što već znamo, Španci su pokazali svoju izvanrednu formu u prošlom takmičenju i ne trebamo previše trošiti riječi na njih. Ako budemo kompletni, mislim da se možemo nositi i sa njima, uz pomoć navijača naravno", rekao je za SportSport.ba reprezentativac BiH Marko Panić, koji je potom dodao:

"Sa Austrijom smo već igrali i imali smo se priliku upoznati s njima. Mislim da smo kvalitetnija reprezentacija od njih, kao i od Finske. Mogu obećati veliku borbu za plasman na Evropsko prvenstvo".

Na Evropsko prvenstvo plasirat će se po dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe, te najbolja trećeplasirana.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi