"Žao mi je što nisam na pripremama, možemo na EP"

Ermin Zec muku muči s povredom leđa

"Žao mi je što nisam na pripremama, možemo na EP"

Adnan Beganović

Fudbalska reporezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici se priprema za predstojeće baraž susrete sa Republikom Irskom.

Na pripreme našeg nacionalnog tima nije stigao ofanzivni fudbaler azerbejdžanske Gabale, Ermin Zec, koji već duže vrijeme ima problema s povredom leđa.

"Žao mi je što nisam s momcima na pripremama pred ova dva važna susreta. Razgovarao sam sa selektorom, objasnio sam mu o čemu se radi. Već duže vrijeme imam problema s povredom leđa zbog koje sam ranije napustio pripreme reprezentacije uoči duela sa Velsom i Kiprom. Nakon toga sam odigrao par susreta za Gabalu, ali onda sam opet osjetio bol u leđima", istako je Zec za SportSport.ba.

"Zbog povrede sam propustio i susret protiv Borussije u Dortmundu. Imao sam veliku želju istrčati na teren tog slavnog stadiona, ali povreda me je spriječila. Naravno da čovjeku nije lako u ovakvim situacijama, ali sve je to fudbal. Trenutno sam na rehabilitaciji i osjećam se dosta bolje, no ne smijem žuriti jer s povredom leđa se mora biti oprezan. Nadam se da ću se što prije oporaviti i vratiti se na teren", dodao je Zec.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Gabali u posljednje vrijeme ne ide baš najbolje sa čime se slaže i Zec, no uvjeren je da će na kraju srušti Šehićev Qarabag, koji je dva puta zaredom osvojio titulu.

"Plaćamo danak igranja u Evropi. Malo smo posustali u posljednje vrijeme, li imamo dobru ekipu i siguran sam da ćemo se do kraja bortiti za titulu, te da ćemo srušiti Qarabag. Biće teško, no vjerujem uz naš uspjeh", istakao je Zec i na kraju je dodao:

"Znam da u našoj zemlji vlada veliko interesovanje za duel sa Republikom Irskom i siguran sam da ćemo znati odgovoriti izazovima. Bosna i Hercegovina će ponov slaviti, bar takav imam predosjećaj."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.