Sarri će u Juventusu imati jednu od ove dvije moćne postave: U objema Pjanić ima istu ulogu

Dolazak novog trenera donosi i neke promjene

Sarri će u Juventusu imati jednu od ove dvije moćne postave: U objema Pjanić ima istu ulogu

Nakon dolaska Maurizija Sarrija na klupu Juventusa, italijanski mediji prave moguće formacije koje će ovaj stručnjak preferirati u redovima Stare dame.

Kako sada stvari stoje, odnosno kako je predvidio italijanski Sky Sport, Sarri će preferirati dvije formacije i to 4-3-3 i 4-3-1-2, a u objema će bh. reprezentativac Miralem Pjanić imati istu ulogu.

Postoji varijanta bez ikakvog pojačanja i sa dolascima Paula Pogbe i Federica Chiese iz Fiorentine. U slučaju da klub ne dovede nijednog igrača do kraja prelaznog roka, onda bi prva postava trebala izgledati ovako:

Szczesny, Cancelo, Alex Sandro, Bonucci, Chiellini, Pjanić, Emre Can, Matuidi, Ramsey, Dybala, Ronaldo.

U ovom slučaju, Juventus bi izgledao vrlo slično kao prošle sezone, barem kada je u pitanju igrački kadar i formacija, dok bi to u slučaju dolazaka pomenutih igrača izgledalo nešto drugačije pa bi prva postava bila ovakva:

Szczesny, De Sciglio, Alex Sandro, Chiellini, Bonucci, Pjanić, Ramsey, Pogba, Chiesa, Ronaldo, Bernardeschi.

Iz ovoga možemo primjetiti da bi mjesto u startnoj postavi vjerovatno trebao izgubiti hrvatski napadač Mario Mandžukić koji je u vrijeme Masimiliana Allegrija bio nezamjenjiv na terenu.

Ipak, naš Pjanić će još uvijek ostati jedan od glavnih kotača igre Stare dame i čovjek bez kojeg se prva postava neće moći zamisliti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ostanak Pjanića u Torinu nedavno je potvrdio i selektor naše reprezentacije Robert Prosinečki.

"Razgovarao sam sa obojicom. Pjanić će ostati u Juventusu, a Džeko mi je rekao da odlazi i to vjerovatno u italijanski tim", poručio je Prosinečki nakon utakmice protiv Italije tamošnjim medijima koji su ga zamolili da govori o budućnosti naša dva najbolja igrača.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Domaci
?????
1 0
Santini
A ja novinara, garant ne cita svoje clanke
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi