Rabiot se oglasio: Samo me tretirajte kao čovjeka

Nije više mogao da šuti

Rabiot se oglasio: Samo me tretirajte kao čovjeka

E. Škorić

Adrien Rabiot je mogao svašta da pročita u medijima nakon što je poručio selektoru Didieru Descahmpsu da ga makne sa rezervnog spiska.

Rabiot je razočaran jer nije među 24 putnika za Rusiju, pa je francuskom selektoru poslao poruku i zamolio da njegovo ime ukloni sa onog B spiska, na kojem se nalaze igrači koji možda dobiju šansu ukoliko neko otpadne.

Njegov potez su mnogi osudili, a Rabiot se poslije dva dana odlučio oglasiti.

"Žao mi je što sam etiketiran kao mlad i nezreo igrač koji nije u stanju da se nosi sa svojim odlukama. Nogomet je moj posao, ali je prvenstveno moja strast. Marljivo sam radio da bih se popeo na vrh. Sve što danas imam zaradio sam na terenu. Kao i svaki drugi igrač, tako i ja imam san da igram za reprezentaciju. Za mene je čast i ponos nositi plavi dres. Moja misija je pobijediti s Francuskom. Od 15 godina nastupao sam za razne mlade selekcije Francuske. Također, ne dopuštam nikome da govori u moje ime o mom odnosu prema Francuskoj", poručio je Rabiot, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Od mog pozivanja u A reprezentaciju u maju 2016. godine, igrao sam s PSG-om Evropu, 88 utakmica i 13 u Ligi prvaka, postigao devet golova i osvojio sedam trofeja. Ako sam se odlučio povući s rezervne liste, to je zato jer smatram da selektorov izbor nema uporišta u sportskoj logici. Za mene su do sada sve ove stvari bile jasne. Dobre partije su te koje otvaraju vrata francuske reprezentacije. Ja sam pravi takmičar, ali sam prvenstveno čovjek i volio bih da me tako i tretiraju. Moj izbor nije napravljen zbog nekih igrača. Zahvaljujem se predsjedniku Saveza Le Graetu što je podsjetio na to da sam svojim ponašanjem bio za primjer proteklih osam godina u kojima sam nosio dresove reprezentacije".

"Prihvatit ću sve i snosit ću sve posljedice svog izbora uz podrške porodice i rodbine", zaključio je Rabiot.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti