Riječi francuskih reprezentativaca samo su sol na Rabiotovu svježu ranu
Iako je Rabiotu sigurno teže nego ikad prije, njegovi prijatelji smatraju da je dovoljno velik dečko da sam može da donosi bitne odluke, a da njegov izostanak neće poremetiti tim na Svjetskom prvenstvu

Fekir i Mandanda su iskreni

Riječi francuskih reprezentativaca samo su sol na Rabiotovu svježu ranu

Edmir Škorić

Adrien Rabiot se našao na rezervnom spisku francuske reprezentacije za SP, ali onda se javio selektoru Didieru Deschampsu i rekao da na njega nikako ne računa, bijesan što nije u 'odabranoj' vrsti za Rusiju.

Njegov postupak je izazvao dosta pažnje u Francuskoj, oglasio se i Francuski nogometni savez, potom je i Deschamps njegov potez okarakterisao kao neprofesionalan, a sada se oglasio i Nabil Fekir.

Sjajni Lyonov ofanzivac nije pretjerano tužan zbog Rabiota...

"Mislim da to uopće neće utjecati na tim Francuske. Rabiot je veliki dečko i on mora sam da donosi odluke i da odgovara za njih. Razumijem njegovo razočarenje, ali uvjeren sam da će ono što je uradio neće poremetiti naše planove", rekao je Fekir na press konferenciji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Većina, uključujući i mene, to ne bi uradila. To je ipak njegov izbor i ima pravo da radi što želi. Mi, koji smo tu, idemo na SP da uradimo što je više moguće kako bismo obradovali naciju", dodao je golman francuske reprezentacije Steve Mandanda.

Rabiot je imao dobru sezonu u PSG-u, ali Deschamps se ipak odlučio za neke druge igrače na toj poziciji, a ionako tu ima Kantea, Pogbu... Hoće li se na kraju Rabiotov izostanak osvetiti selektoru Trikolora, tek ćemo saznati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi