Falcau je dosadilo da mu govore da je ružan, otišao je kod hirurga i zatražio čudo - dobio ga je!

Sjajni napadač je sada u poznim fudbalskim godinama

Falcau je dosadilo da mu govore da je ružan, otišao je kod hirurga i zatražio čudo - dobio ga je!

Admin Čaušević

Radamel Falcao nije ni prvi ni posljednji fudbaler koji se odlučio da estetske promjene na svom licu koje su iako sitne itekako primjetne. Kolumbijac je imao niz zahvata i sada je drugi čovjek.

Tokom karijere Falcao je imao niz velikih povreda, nekoliko puta je operisao koljeno što je značajno utjecalo na njegovu fudbalski put i sigurno bi ostvario više nego što jeste.

Kako su ga povrede udaljavele van terena na duži period, dosta slobodnog vremena bi koristio i za određene dorade svog lica.

Upravo iz tog razloga čuveni El Tigre danas izgleda mnogo ljepše nego na početku svoje evropske avanture kada su ga neki zadirkivali i da je ružan.

Prvu značajnu promjenu je napravio 2014. godine. Tada je zbog povrede koljena je propustio i Svjetsko prvenstvo. Tu priliku je iskoristio da operiše i nos.

Oglasi

Osim toga Falcao sada osim dorađenog nosa ima i simetričnije crte lica pa su promjene drastične u odnosu na fudbalera koji je debitovao u Deportivu Pereri, zatim igrao u River Plati te stigao u Evropu u Porto.

Posljednjih godina Kolumbijac se odlučio i riješiti svoje duge kose, a promjenom frizure najbolje su do izražaja došle estetske operacije koje je imao.

Inače, nakon operacije koljena 2014. godine kada je po drugi put u karijeri pokidao ligamente Falcao je konstantno vodio veliku probleme sa povredama.

Falcao prije i poslije estetskih operacija

Nekad su te povrede znale trajati i po dva mjeseca, a nekad bi se radilo o pauzi od deset dana do dvije sedmice. Posljednju ozbiljnu povredu je imao u aprilu kada je pauzirao četiri sedmice.

Svoje najbolje dane u karijeri je imao prije desetak godina kada je osvajao Europa ligu sa Atletico Madridom i Portom. U sezonama 2010/11 i 2011/12 je osvojio to takmičenje i postigao čak 30 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Falcao koji će u februaru proslaviti 38. rođednan je trenutno član Rayo Vallecana nakon što je prethodno nastupao za Chelsea, Galatasaray, Monaco i Manchester United. Ove sezone je zabio jedan gol u La Ligi.

Oglasi