Fudbalera slavnog kluba smatrali najružnijim na svijetu, a onda je otišao kod doktora...

Danas je neprepoznatljiv

Fudbalera slavnog kluba smatrali najružnijim na svijetu, a onda je otišao kod doktora...

Admin Čaušević

U omladinskim kategorijama mnogi su se smijali na račun njegovog izgleda, razlog su njegove duge i široke uši. Nakon nekoliko operativnih zahvata teško da bi ga danas iko mogao prepoznati.

Alvaro Vadillo nije toliko poznat u međunarodnim okvirima po igračkim kvalitetima, koliko je pažnju na početku svoje karijere privukao zbog izgleda. 

Kada se pojavio u seniorskom fudbalu kao fudbaler Betisa mnogi su se šalili na račun njegovog izgleda te su ga prozvali najružnijim igračem na svijetu.

Međutim, kada je stigao do prvog ozbiljnog novca uradio je operativni zahvat i danas je praktično neprepoznatljiv za sve. 

Naime, španski fudbaler se podvrgnuo estetskoj operaciji ušiju. Zahvat poznata kao otoplastika, cilj je dati licu simetričniji i ugodniji oblik.

Oglasi

Španski fudbaler je postigao ono što je htio

I definitivno se može reći da je Vadillo koji inače igra na poziciji krilnog fudbalera uspio da promijeni izgled svog lica. 

Ovaj 28-godišnjak izgleda mnogo drugačije nego u mladalčkim danima, a ukoliko se uporede fotografije samo jedan detalj otkriva da se radi o istom liku. Riječ je o benu iznad usne.

Otkako se pojavio u španskom fudbalu igrajući za Betis, Vadillo je u međuvremenu promijenio nekoliko klubova i trenutno je član Espanyola.

U posljednjoj sezoni Segunde igrao je na posudbi u Eibaru te je na 22 nastupa upisao dvije asistencije i sada se vraća u Espanyol.

Oglasi

Dobar dio karijere je poveo igrajući u klubovima najjačeg španskog ranga poput Celte i Granade tako u La Ligi ima 66 nastupa.

Vadillo nakon operacije koju je imao kao 19-godišnjak

Veliki maler ga je zadesio 2014. godine i ko zna u kojem smjeru bi otišla njegova karijera da nije bilo teške povrede tokom priprema.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tada je kao fudbaler Betisa povrijedio koljeno, morao je na operaciju, kretao se uz pomoć štaka i izgubio je praktično godinu fudbala. 

Svojevremeno je slovio za jednog od najvećih talenata španskog fudbala pošto je bio član omladinskih selekcija poput kadeta i juniora, trebao je igrati i za U21 selekciju, a onda je stigla kobna povreda i od tada više nije bio isti igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi