Radamel Falcao napušta Monaco, mnoge iznenadio izborom novog kluba

Seli u Tursku?

Radamel Falcao napušta Monaco, mnoge iznenadio izborom novog kluba

E. Škorić

Mogli bismo to nazvati i "transfer bombom", jer nije mala stvar kada klub izvan Liga petice dovodi Radamela Falcaa.

Iskusni kolumbijski napadač sve je bliže Galatasarayju, a turski prvak je navodno otvorio pregovore s Monacom oko transfera 33-godišnjaka.

Falcaa zovu iz Saudijske Arabije i Kine i nude mu bogate ugovore, no igranje za Galatu u Ligi prvaka i turski derbiji svakako su isuviše izazovni za igrača koji je odlučio da napusti Francusku.

Zanimljivo da se za Falcaa nudi i Fenerbahče, no ipak Galata je u pol poziciji jer igra u Ligi prvaka, a i trenutno je u boljoj finansijskoj situaciji od svog ljutog rivala.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Falcao je u Monaco došao u ljeto 2016. godine za 23 milion eura, a igrao je još za Manchester United, Atletico Madrid, Porto i River Plate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi