Nijedan Bosanac u jednom segmentu nije ravan Hasanu, ali to bi se u junu moglo promijeniti!
Salihamidžić je jedini bh. fudbaler koji je osvajao Ligu prvaka, mogu li to ove sezone uraditi Džeko ili Krunić?

Džeko i Krunić imaju šansu

Nijedan Bosanac u jednom segmentu nije ravan Hasanu, ali to bi se u junu moglo promijeniti!

E. Ganibegović

Edin Džeko najbolji je fudbaler u historiji Bosne i Hercegovine. U reprezentaciji mu nema ravnog jer ima najviše nastupa i golova, a uzaludno je i trošiti riječi opisujući njegovu karijeru na klupskom nivou, no ima nešto što nije postigao, a neko drugi jeste. No, i on ponovo ima šansu za to.

Hasan Salihamidžić jedini je Bosanac i Hercegovac koji je u toku igračke karijere osvojio Ligu prvaka, a to bi se ove sezone moglo promijeniti.

Godina je bila 2001., 23. maj. Finale Lige prvaka igrali su Bayern i Valencia, a njemački velikan je na Giuseppe Meazza stadionu nakon 1:1 slavio na penale i osvojio titulu prvaka Evrope.

Popularni Brazzo je bio precizan u drugoj seriji, a te je sezone s 11 asistencija u svim takmičenjima bio najbolji strijelac kluba. Otada do danas, više nijedan Bosanac nije osvojio Ligu prvaka.

Šansu je najbolju imao Miralem Pjanić koji je igrao finale s Juventusom, no protiv Real Madrida Stara dama nije imala šanse. Edin Džeko je Romu na svojim leđima odveo u polufinale, ali dalje nisu mogli.

U utorak i srijedu odigrane su prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka i dva preostala Bosanca u ovom takmičenju imaju čemu da se nadaju jer su blizu međusobnog okršaja u polufinalu.

Edin Džeko i Inter su s 0:2 slavili u Portugalu protiv Benfice i na Giuseppe Meazzi treba da odbrane taj rezultat, dok su Rade Krunić i Milan s 1:0 bili bolji od Napolija, te na jug Italije idu s kakvom takvom prednošću.

Ukoliko se desi da Inter i Milan prođu u polufinale, a na dobrom su putu, žrijeb je takav da će ova dva tima igrati međusobne susrete. To će značiti i da ćemo u finalu sigurno imati jednog Bosanca - Džeku ili Krunića.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tako je Džeki i Kruniću otvoren put do finala, a treba reći i da ih je žrijeb pomazio jer na tom putu neće igrati protiv tri glavna favorita koja su ostala među osam najboljih - Real Madrida, Bayerna i Manchester Cityja.

Finale Lige prvaka ove sezone igra se u Istanbulu i to 10. juna, a vidjet ćemo da li će Edin Džeko ili Rade Krunić stati rame uz rame s Hasanom Salihamidžićem i postati drugi Bosanac s osvojenom Ligom prvaka. 

Promo

Top Komentari

rizzvy
Elvir Baljić - Real Madrid
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi