Ponizni Rade Krunić je Milanov heroj iz sjene

Trener Pioli ga obožava

Ponizni Rade Krunić je Milanov heroj iz sjene

E. Škorić

Iako je često kritikovan i osporavan, bh. reprezentativac Rade Krunić imao je jako važnu ulogu u Milanu ove sezone.

Krunić je neko koga trener Stefano Pioli posebno obožava i kome itekako vjeruje, a Rade na terenu u crveno-crnom dresu daje i zadnji atom snage kako bi pomogao timu. Često je, u nedostatku pojedinih igrača, igrao na neprirodnim pozicijama - izmijenio ih je veliki broj, bio čak i bek, napadač, krilo, centralni, zadnji, prednji vezni...

U jednoj od ključnih utakmica u borbi za Scudetto, jučer protiv Atalante, Krunić je bio starter, a po mnogima je bio i više nego dobar, te je uostalom svojim defanzivnim potezima pomogao da se neutrališu napadi gostiju iz Bergama, a kod gola Thea Hernandeza za 2:0 sjajnim klizećim startom oduzeo je loptu protivničkom igraču Bogi.

Italijanski mediji hvale Krunića, a u Milanu ga sve više vole zbog svoje poniznosti. Njegove riječi pred novinarima su također bile upečatljive.

"Uvijek sam na raspolaganju za tim i u kojoj god ulozi treba. Koliko i šta god treba: jedna minuta, 30 ili 95. Nije me briga, samo mi je stalo ekipa bude bolja. Važno mi je da dam sve od sebe i ja to uvijek raidm. Ponekad mogu da griješim, možda ima igrača važnijih od mene, ali svi dajemo sve od sebe i to je najvažnije. Naša posvećenost je jača nego ikada i navijači trebaju da budu ponosni na nas", rekao je Krunić.

Za posljednje dobre nastupe zasluge svakako pripadaju Radetu, ali treba odati priznanje Stefanu Pioliju koji je pokazao da uvijek vjeruje u Bosanca i u sve igrače koji su malo igrali ove sezone. I sam se trener prisjetio jučer na konferenciji nakon utakmice:

"On je vrlo inteligentan igrač, a trener koji ga ima može da bude jako sretan. Uvijek je dostupan. Ali ako pogledamo cijelu sezonu; Castillejo je igrao malo i zabio protiv Verone, Maldini igrao malo i zabio protiv Spezije, ali ako smo došli ovdje, to je zato što prije svega onima koji su igrali nikada nije nedostajalo dostupnosti i poštovanja. Krunić je ovu godinu počeo kao starter kako bi nadoknadio izostanak Kessiea, koji je bio prvo na Olimpijskim igrama, a potom i povrijeđen. Kad je bilo neophodno u napadu, Rade je imao i ofanzivne zadatke, gotovo kao lažna devetka. Nedavno, u pobjedi 2:0 protiv Genoe, ušao je i igrao desnog beka. Svi bi željeli Radeta Krunića u svom timu i Milan radi dobru stvar što ga je zadržao".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milanu je u gostima kod Sassuola neophodan bod da osvoji prvi Scudetto od 2011. godine, a ako se to dogodi, Krunić će biti dio historije i jedan od zaslužnih za povratak velikana na staze stare slave.

Iako u sjeni Ibrahimovića, Hernandeza, Maignana, Rebića, Bennacera, Tonalija i mnogih drugih zvijezdi Milana, radio je maksimalano za tim, igrao na svim pozicijama, krpio te zaslužio sve moguće pohvale.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BiH1510
Svaka njemu cast, ali me nervira sto se u reprezentaciji ne izdvaja od ostalih kao igrac Milana... Tipa na terenu mi se isto čine on i Vladan Danilović, bezveze primjer samo
8 0
karlhajncbrazzzo
Eke ponizni.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi