Naklon i aplauz za legendu Milana: I veliki Nesta je kao malo dijete kada se on pojavi

Nekada su bili sjajan tandem

Naklon i aplauz za legendu Milana: I veliki Nesta je kao malo dijete kada se on pojavi

E. Čaušević

Milan je došao na korak od osvajanja Scudetta nakon što je jučer na San Siru pobijedio Atalantu sa 2:0.

Kolo prije kraja ekipa Milana ima dva boda više od gradskog rivala Intera i u posljednjem kolu Rossonerima je dovoljan i bod na gostovanju kod Sassuola da osvoji titulu.

Milan na titulu prvaka čeka već 11 godina i sada su na pola koraka da Scudetto ponovo vrate u svoje vitrine.

Na San Siru je jučer bila fantastična atmosfera, te je stadion bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Na meču protiv Atalante bio je i veliki broj legendi Milana koji su došli da pruže podršku ovoj ekipi.

Na tribinama je bio i legendarni defanzivac Alessandro Nesta koji je pred meč dao i izjavu za italijanske medije, te je najavio utakmicu protiv Atalante.

No, tokom izjave iznenadili su ga bivši saigrači. Prvo je Ambrosini došao da se pozdravi s Nestom, a onda je zagrmilo s tribina kada se pojavio i Paolo Maldini s kojim je Nesta bio fantastičan tandem.

Iako su obojica već odavno u penziji jasno je kakvo poštovanje i dalje Nesta ima prema Maldiniju. On je krenuo da mu se "klanja" nakon pozdrava što najbolje pokazuje kakvo mišljenje ima prema svom nekadašnjem saigraču.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Takav potez oduševio je i italijansku javnost koja je pohvalila Nestu i poručili su da svi mladi igrači trebaju da pogledaju taj video kako bi naučili kako se poštuju saigrači.

[streamable]https://streamable.com/fq0e13[/streamable]

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emial766
Jedan on najboljih ikad u svojoj poziciji. Tako i Maldini. Igracine
5 0
Salence
Nevjerovatno jak stoper,stub,meni u to vrijeme ispred Cannavara,koji je odnio titulu najboljeg igrača na prvenstvu evrope.Da nije bio Cannavaro,bio bi Nesta.Dva stopera,dva najbolja igrača prvenstva evrope,to nikad prije,ni poslije nije bilo.U Milanu sa Stamom,Paolo lijevo,Cafu desno,Dida...bože dragi kakva je to linija bila!!!!Mladi,obavezno potražiti na internetu utakmice Milana iz tog doba,2000 pa nadalje,vrhunac par godina poslije,i onda,kao što to obično i ide,pad,i nestanak na deset godina.No...i to je prošlo,i sad bi trebalo opet 10-ak godina dobrih rezultata doći na red,svi uslovi su tu.Forza Milan!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije