Rade Krunić izazvao skandal na utakmici i odbio ući u igru: "Pokazao je da ga bole leđa"
Neočekivan potez reprezentativca Bosne i Hercegovine pred ulazak u igru (Foto: EPA)

Na meču protiv Sassuola

Rade Krunić izazvao skandal na utakmici i odbio ući u igru: "Pokazao je da ga bole leđa"

Midhat Šljivak

Rade Krunić šestu utakmicu zaredom nije dobio šansu za igru u ekipi Milana. U meču protiv Sassuola Stefano Pioli ga je u 60. minuti pozvao da se spremi i da ulazi u igru, a zatim šok - Krunić je pokazao kako ne može igrati.

Rade Krunić već šestu uzastopnu utakmicu nije dobio šansu za igru u Milanu. Bh. reprezentativac je s klupe odgledao i meč protiv Sassuola kojeg su Rossoneri dobili s 1:0.

Imao je trener Milana Stefano Pioli plan da ubaci Krunića u igru. U 60. minuti ga je pozvao sa zagrijavanja kako bi ga uveo umjesto Ismaela Bennacera, no tri minute kasnije na terenu se umjesto Krunića pojavio Yacine Adli.

Italijanski mediji tvrde da je Krunić odbio ući u igru. Pokazao je Pioliju kako ne može igrati jer ga bole leđa.

"Trener Rossonera je poslao Krunića na zagrijavanje. Pozvao ga je da skine opremu i da se pripremi za ulazak, a ovaj je rukama pokazao da ima problem s leđima i da ne može ući u igru", piše DAZN.

Oglasi

Tuttosport je potvrdio ovu scenu s utakmice, ali izrazio je sumnje da je Krunić mislima u Fenerbahčeu.

"Adli je ušao u igru umjesto Krunića koji je trebao na teren. Bosanac je Pioliju pokazao kako ima problema s leđima i da ne može igrati", navodi ovaj list i dodaje:

"Suvišno je podvlačiti činjenicu kako je Bosanac mislima negdje drugo. Fenerbahče ga prati već mjesecima", piše Tuttosport.

30-godišnji veznjak je ove sezone nastupio u 14 utakmica za Rossonere čiji je član od 2019. godine. Ipak, čini se kako je došlo vrijeme za rastanak i da će već u januaru bh. reprezentativac napustiti klub.

Navijači Milana nisu nimalo sretni zbog ovog poteza. Njihovo mišljenje je da Krunić nakon ovakvog poteza treba otići i da klub treba prihvatiti ponudu koja je došla iz Istanbula.

Oglasi

Rade Krunić već prihvatio ponudu Fenerbahčea

Rade Krunić navodno je već prihvatio unosnu finansijsku ponudu turskog velikana Fenerbahčea.

Istanbulski tim želi 30-godišnjeg bh. veznjaka priključiti svom timu ovog januara. Navodno, posao je s njim već završen i Krunić nije mogao odbiti platu od 3.5 miliona eura.

Fener je u pregovorima s Milanom oko transfera. Ranije je Stefano Pioli odbijao pustiti Krunića, kao neizostavnog člana prvog tima, no sada je situacija potpuno drugačija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Krunić već šest utakmica grije klupu. Ni njemu se očigledno više ne igra, pa je rastanak već izvjestan.

Podsjetimo, Rossoneri su bh. veznjaka doveli iz Empolija 2019. godine za nešto više od osam miliona eura, a on je u redovima jednog od najvećih timova svijeta odigrao 139 utakmica uz učinak od tri gola i šest asistencija.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Joj Rade sta ti dusmani rade.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti