Ševčenko otvorio dušu: "Tri mjeseca nisam spavao, u glavi samo jedna slika"

Prisjetio se tog trenutka

Ševčenko otvorio dušu: "Tri mjeseca nisam spavao, u glavi samo jedna slika"

Edmir Škorić

Bivši igrač Milana Andrij Ševčenko prisjetio se utakmice koju bi volio zaboraviti, no očito ne izlazi iz njegove glave.

Ukrajinska legenda i jedan od najboljih napadača proteklih 20-ak godina, Andrij Ševčenko, prisjetio se najtežeg poraza u karijeri i najtežeg trenutka koji je imao. Radi se o finalu Lige prvaka iz sezone 2004/05.

Tada je u Istanbulu Milan vodio 3:0 na poluvremenu, ali su Redsi u nastavku izjednačili, a na penale je slavio engleski velikan. Tada je Poljak Jerzy Dudek odbranio udarce Pirla i Ševčenka.

"Bit ću iskren s vama, nisam mogao spavati tri mjeseca, u glavi je bila samo jedna slika", započeo je Ševčenko svoj posljednji intervju, pa je nastavio:

“Probudio sam se ujutro, noću, sišao dolje, uključio video i ponovo pogledao trenutak. Posebno sam gledao trenutak kada je Dudek obranio dvije moje velike šanse jer je bio sam kraj utakmice, zadnja sekunda, trebala je biti nevjerovatna završnica".

Oglasi

"Moram odati počast duhu igrača Liverpoola, ali posebno navijača. Ta buka, ta podrška, mislim da je napravila razliku. You'll Never Walk Alone je poznata pjesma i mislim da je stvarno dala energiju igračima", dodao je nekadašnji reprezentativac Ukrajine.

"Nešto je kliknulo šest minuta, golovi su postignuti, a onda se sve promijenilo”, ispričao je Ševa u podcastu kod bivšeg engleskog reprezentativca Garyja Linekera.

Ševčenko je karijeru počeo u kijevskom Dynamu, pa je 1999. prešao u Milan za tada velikih 24 miliona eura, da bi kasnije otišao u Chelsea, koji ga je jednu sezonu vratio na posudbu u Milan, 2012. je kao igrač Dynama završio karijeru.

U Seriji A je postigao 127 golova na 226 mečeva, u engleskoj Premier ligi tek 9 na 48 mečeva, ali ima sjajan učinak u Ligi prvaka u kojoj je na 100 utakmica dao 48 golova uz 16 asistencija.

On je s Milanom u sezoni 2003/04 bio prvak Italije, te je osvojio Ligu prvaka u sezoni 2002/03. S Rossonerima ima i trofej Superkupa Italije i Superkupa Evrope, a 2004. godine je dobio Zlatnu loptu za svoju nevjerovatnu godinu koju je imao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Okušao se i kao trener. Prvo kao pomoćni u reprezentaciji Ukrajine, onda je samostalno vodio tu reprezentaciju, a nekoliko mjeseci bio je i na klupi Genoe.

Trenutno je bez angažmana, no nije isključeno da ga veoma brzo vidimo ponovo u ulozi trenera.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi