Rade Krunić dobio novog trenera u Empoliju

Iachini naslijedio Andreazzolija

Rade Krunić dobio novog trenera u Empoliju

Teme:

Empoli je jučer uručio otkaz Areliju Andreazzoliju nakon serije loših rezultata, i to baš na njegov 65. rođendan.

Međutim, italijanski prvoligaš je brzo pronašao alternativu i već danas je imenovao novog trenera Giuseppea Iachinija, koji će imati zadatak da ostavi ovaj tim u Seriji A.

Iachini ima već mnogo takvog iskustva, a prošle sezone je izborio opstanak sa Sassuolom i od njega se očekuje da i sa Empolijem ostvari isti rezultat.

Tokom trenerske karijere, Giuseppe Iachini je vodio veliki broj italijanskih klubova kao što su Udinese, Palermo, Siena, Sampdoria, Brescia, Chievo...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Empoli nakon 11 odigranih kola ima samo šest bodova, te se nalazi na 18. mjestu na tabeli. Ekipa za koju nastupa Rade Krunić je u dosadašnjem dijelu sezone slavila u samo jednoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi