Od januara "ex-yu" kolonija u Fenerbahceu jača za još jednog bh. reprezentativca?

Ponovo se špekuliše o transferu

Od januara "ex-yu" kolonija u Fenerbahceu jača za još jednog bh. reprezentativca?

Admin Čaušević

Fenerbahce u svojim redovima ima niz fudbalera sa područja bivše Jugoslavije, najzvučnija imena su svakako Edin Džeko i Dušan Tadić, dok su tu Slovenac Miha Zajc te Hrvat Dominik Livaković.

Turski mediji najavljuju još jedan zvučan transfer Fenerbahcea nakon što je turski velikan ponovo krenuo po bh. reprezentativca, ovaj put se nada uspješnom epilogu.

Tokom ljeta Kanarinci su pokušali dovesti Radeta Krunića, međutim susretali su se blokadom iz Milana. Sada su odlučili ponovo pokušati.

Pregovori između Milana i Krunića vezani za produženje ugovora koji traje do 2025. godine ne idu planiranim tokom što namjerava iskoristiti Fenerbahce.

Gazzetta dello Sport navodi da je bh. reprezentativac putem svog menadžera tražio duplo veću platu od aktuelne, tačnije želi 3 miliona umjesto dosadašnjih 1.5 miliona.

Oglasi

Rossoneri su iskusnom veznjaku spremni ponuditi iznos od 2.5 miliona godišnje, ali im nije žurba da posao uspješno završe.

Italijani tvrde da je želja za nastavkom saradanje obostrana, međutim Turci navode kako u Fenerbahceu vjeruju da ovaj put posao mogu uspješno privesti kraju.

Krunić je ovu sezonu počeo kao regularan stater i igrač koji je postao nezamjenljiv u ekipi Stefana Piolija, ali su ga određeni fizički problemi izbacili iz optimalne forme.

Zbog svojih karakteristika Pioli ga vrlo rado želi zadržati u svom timu, međutim da bi se to i desilo morat će Milan povećati svoju ponudu za povećanje plate.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahce je stvorio odličnu "klapu" u svlačionici sa Džekom i Tadićem, sada im se u stručnom štabu priključuje i Zoran Mirković pa je sigurno i Krunić na iskušenju da li prihvatiti ponudu iz Turske.

Fočak koji je ove sezone upisao 12 nastupa u Italiji igrač posljednjih osam godina. Igračko ime je izgradio u Empoliju, a član Rossonera postao je 2019. godine u transferu vrijednom skoro devet miliona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi