Zablistao u dresu Fenera iako je došao ljetos, sada mu se smiješi transfer iz snova

Već došlo vrijeme za rastanak?

Zablistao u dresu Fenera iako je došao ljetos, sada mu se smiješi transfer iz snova

Edmir Škorić

Turski gigant Fenerbahče imao je nevjerovatnih 19 pobjeda na prvih 19 utakmica u sezoni, no u posljednje vrijeme nije briljirao, pa je u prvenstvu od mogućih šest osvojio tek jedan bod, ali svejedno je ostao na vrhu tabele.

Cilj Fenera je napokon osvojiti titulu, zbog čega su i dovedena velika pojačanja tokom ljeta, predvođena Edinom Džekom i Dušanom Tadićem, ali svejedno to neće biti lako pored Galatasarayja koji ima pregršt velikih igrača u svojim redovima.

Iako se najviše od pojačanja u Feneru spominju Džeko i Tadić kao ključne figure za savršen start sezone, niko ne može da ospori doprinos koji svojim igrama donosi Sebastian Szymanski.

24-godišnji poljski reprezentativac je došao ljetos iz moskovskog Dynama, a do sada je postigao čak devet golova uz sedam asistencija na 22 meča. Što se tiče isključivo prvenstva Turske, dao je šest golova uz tri asistencije i drugi je strijealc kluba nakon Edina Džeke.

Dobre igre Poljaka nisu ostale nezapažene, pa mu se sada smiješi "transfer iz snova". Prema pisanju medija u Turskoj i Velikoj Britaniji, Poljak se dovodi u vezu sa trostrukim osvajačem Lige prvaka.

Oglasi

Ovaj transfer ne bi bio samo bingo za igrača, već i za pomenuti klub koji je ove sezone imao dosta problema. Ugovor Szymanskog sa trenutnim poslodavcem važi do 2027. godine.

Dobri odnosu Manchestera i Turaka

Kako navode citirani izvori, engleski klub Manchester United trenutno ima vrlo dobar kontakt sa Turcima i moguće je da će to pomoći u postizanju dogovora oko transfera Poljaka. Nezvanično se navodi da bi iznos transakcije mogao da iznosi i do 30 miliona eura.

Manchester United je imao dosta problema ove sezone. Nakon 12 kola ekipa sa Old Traforda je na šestom mjestu prvenstvene tabele. Zbog toga se zimska pojačanja čine neizbježnim. Pogotovo što ekipa nije kadrovski najjača. Sa tačke gledišta Crvenih đavola, Szymanski se čini idealnim transferom.

Sebastian Szymanski je trenutno na trening kampu poljske reprezentacije. U petak će imati priliku da po 29. put nastupi sa orlom na grudima. Do sada je postigao dva gola za reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

E sad se još postavlja pitanje da li je Fener spreman da izgubi tako bitnog i kvalitetnog igrača već na zimu, s obzirom na to da se pokušava dočepati titule koju čeka od 2012. godine.

Klub će morati da donese konačnu odluku, ali ponuda koju pošalje Manchester mogla bi natjerati čelnike tima iz Istanbula da ipak puste Poljaka, a potom pokušaju pronaći adekvatnu zamjenu u januaru.

Top Komentari

100% Galatasaray shampion, Fener ce cekati jos koju godinu do titule.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti