Turski košmar za Livakovića: Otrovna strijelica pala među Balkance, Hrvat postavio nerealan uslov

Čini se da navijači pretjeruju

Turski košmar za Livakovića: Otrovna strijelica pala među Balkance, Hrvat postavio nerealan uslov

Admin Čaušević

Izgleda da je Fenerbahce klub u kojem je poraz neoprostiv, barem to na svojoj koži posljednjih dana osjeća Dominik Livaković, sjajni hrvatski golman koji se istina nije proslavio na posljednja dva nastupa.

Nakon što je imao maksimalan učinak Fenerbahce je u posljednja dva meča upisao isto toliko poraza. Prvo u prvenstvu od Trabzonspora (2:3), a zatim i od Ludogoretsa (2:0) u Konferencijskoj ligi.

Turski mediji su za sve okrivili Livakovića, posebno nakon što je protiv Ludogoretsa primio gol sa 25 metara i čini se da se boravak u Istanbulu za Hrvata pretvara u pakao.

Navijači su bili poprilično nemilosrdni što potvrđuju i njihovi komentari. A neki su otišli toliko daleko i okrivili su Edina Džeku i Dušana Tadića za Livakovićevo stanje.

Nije mogao savladati problem adaptacije. Džeko i Tadić mu nisi dovoljno pomogli", samo je jedan od komentara koje je citira potal Fotospor.

Oglasi

"Reprezentativac, a nisu ga željeli dovesti veliki klubovi"; "Zbog jezičke barijere još nije uspostavio prirodnu vezu sa odbranom", samo su još neki od komentara.

"Ne radi sa dobrim trenerom golmana. Navodno je rekao da želi raditi sa svojim trenerom. Čeka se odgovor", još je jedan od komentara.

Džeko i Tadić prošli isto

Preostaje da se vidi ima li istine u navodnom Livakovićem nerealnom uslovu pa je pitanje da li će isti uopšte biti i ispunjen.

Do sada su u nekoliko navrata Turci pokušali da zavade balkansku koloniju u Fenerbahcheu. Ranije se to radilo sa Džekom i Tadićem.

Nakon jednog reprezentativnog okupljanja Tadić je pokazao tri prsta što su navijači rivalskih Fenerovih klubova pokušali iskoristiti, ali im nije uspjelo.

Inače, između Bosanca, Hrvata i Srbina vlada odličan odnos što potvrđuju i njihova zajednička druženja što je nedavno dokazao i Eldin Adilović objavom zajedničke fotografije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi