Hat-trick Edina Džeke za 40 minuta!

Novi gol

Hat-trick Edina Džeke za 40 minuta!

Edmir Škorić

Fenerbahče u susretu 16. kola turske Superlige vodi sa 5:0 protiv Konyaspora, a Edin Džeko je zabio tri gola.

Fenerbahče nastavlja borbu za titulu i danas kao i u većini mečeva nema pravo na kiks. Kako sada stvari stoje, kiksa neće biti.

Za malo više od pola sata Fener je došao do 2:0 i obavio veći dio posla, pa ostaje jedino da igrači Ismaila Kartala rutinski privedu posao kraju.

Takvu im je lagodnu situaciju omogućio Edin Džeko. Prvo je u 11. minuti zabio s penala kojeg je sam izborio, da bi u 32. minuti pogodio iz igre na asistenciju Kahvečija.

Oglasi

Golu je prethodila velika, amaterska greška igrača Konyaspora, a Džeki je ostalo da lagano loptu pospremi pokraj golmana u mrežu.

U 40. minuti Edin Džeko dolazi do novog gola i rješava pitanje pobjednika, da bi domaćin ubrzo stigao i do 4:0,  s tim da je Mulder sada zabio. Szymanski je pogodio za 5:0 i potpuni potop gostiju.

Tako je Edin u 16. kolu stigao do 16. gola u Superligi i sada ima četiri gola više od Maura Icardija iz Galatasarayja. Argentinac ima sutra priliku da smanji zaostatak, ali isto tako, Edin ima još vremena večeras da poveća prednost na listi strijelaca.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fener rutinski odgrađuje posao večeras, čak i bez Dušana Tadića, koji je konačno dobio priliku da se odmori. 

Podršku s tribina Feneru daje i Leonardo Bonucci, pošto je iskusni italijanski stoper došao ranije u Istanbul 

Top Komentari

BosanskaSvedska
Aferim!
5 0
Mel_Glupson
Lako je kad ti iz RSa aminuje Vica po******kkkkk .. stara dva druga koji imaju dil... đeko kuja vicina
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi