Kruniću se često spočitava neefikasnost u napadu, sada je objasnio o čemu se radi

Fudbaler Milana i reprezentativac BiH

Kruniću se često spočitava neefikasnost u napadu, sada je objasnio o čemu se radi

Eldar Ganibegović

Jedna od najbitnijih karika u ekipi Milana, ali nekako u sjeni, jeste reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić. On je u intervjuu za kanal Serije A govorio o nekoliko zanimljivih stvari.

Rade Krunić igra fudbal karijere. Prošle sezone je s Milanom stigao do naslova prvaka Italije, a sada je na dva koraka da osvoji Ligu prvaka - protiv Džekinog Intera će igrati dvomeč u polufinalu.

On je igrač koji radi onaj posao koji nije tako lako vidljiv prosječnom gledaocu, no da je itekako zaslužan za sve Milanove uspjehe dovoljno govori činjenica koliko mu vjeruje Stefano Pioli.

"Tajno oružje Milanovog veznog reda" bio je naslov u intervjuu koji je objavljen na platformi YouTube, a naš reprezentativac je govorio o brojnim temama.

Iako ima šansu da i osvoji Ligu prvaka, ako to ne učini, Milan nije siguran da li će je igrati naredne sezone jer to nije osigurao kroz domaće takmičenje.

"Ciljevi su uvijek, od početka sezone, da idemo na titulu. Uvijek ciljamo visoko. Postojale su utakmice u kojima smo trebali pobijediti, ali nismo. Smatram da je plasman u Ligu prvaka naš naredni cilj. Milan uvijek mora biti u Ligi prvaka", istakao je Krunić, te sumirao svoje utiske:

Oglasi

"Svi koji smo zajedno radili godinama, napredujemo svake godine. Lično, mislim da sam mnogo napredovao kao osoba, ali i kao igrač. Mislim da imamo još prostora za napredak. Ponosan sam na sve što sam ostvario sa Milanom."

Njemu često spočitavaju neefikasnost u napadu, naročito navijači Bosne i Hercegovine. Nosi to breme igrača velikog kluba pa se od njega dosta toga i očekuje, a strijelac za reprezentaciju bio je samo u tri utakmice.

Krunić je objasnio svoju ulogu, te na taj način objasnio i zašto nema više golova i asistencija na svom kontu.

"Ljudi me ponekad zovu balanser i mogu se pronaći u toj ulozi. Pokušavam da nađem balans između napada i odbrane, ali uvijek pomažem ekipi. Trebam da osiguram da protivnik ne može napraviti kontru lagano.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada idemo naprijed sa više igrača, onda ostajem nazad. Ukoliko vidim da naprijed ne idemo sa više igrača, onda mogu i ja krenuti prema protivničkom golu. Uvijek pokušavam da razumijem šta rade moji saigrači i šta treba ekipi. Postoje drugi koji daju golove i asistencije", zaključio je ovaj Fočak.

Podsjetimo, Krunić je ove sezone nastupio na 28 utakmica za Milan. Postigao je jedan pogodak i dodao jednu asistenciju. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi