Theo Hernandez dobio loptu kod svog kaznenog prostora - Uslijedio je gol za pamćenje

Majstorija

Theo Hernandez dobio loptu kod svog kaznenog prostora - Uslijedio je gol za pamćenje

M. Šljivak

AC Milan nakon pola sata igre vodi s 2:0 protiv Lazija, a pogotke su postigli Ismael Bennacer i Theo Hernandez. Ipak, gol kojeg je postigao Hernandez nešto je o čemu će se pričati.

Milan na San Siru razbija Lazio. Nakon samo pola sata igre je 2:0 za domaći tim, iako su već nakon 11 minuta ostali bez Rafaela Leaa, koji je napustio meč zbog povrede.

Rossoneri su poveli u 17. minuti meča. Veliku grešku odbrane Lazija koriste Giroud i Bennaccer koji pogađa za prednost od 1:0.

U 29. minuti meča domaći stižu do prednosti od 2:0. Čudesan pogodak postigao je lijevi bek Theo Hernandez.

Hernandez je primio loptu od Mikea Maignana na vrhu kaznenog prostora i uslijedila je čarolija francuskog fudbalera.

Theo je prešao gotovo kompletan teren i zatim je udarcem s 20-ak metara prekrasno savladao golmana Lazija za prednost svog tima od 2:0.

Oglasi

OVDJE pogledajte ovaj zaista čudesan pogodak fudbalera Milana. Definitivno nešto o čemu će se pričati.

Sjajnom 25-godišnjem lijevom beku Milana ovo je četvrti gol ove sezone. Sva četiri je upisao u Seriji A, a dodao je u tri asistencije u prvenstvu Italije. Odigrao je 28 utakmica.

Napomenimo svakako da je ovaj susret veoma bitan za oba tima u borbi za plasman u Ligu prvaka, koja je ove sezone u Italiji nevjerovatna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored Milana i Lazija pozicije koje vode u elitu evropskog fudbala žele dohvatiti još Juventus, Inter i Atalanta, pa će se do kraja voditi velika borba.

Rossoneri bi s ova tri boda skočili na treću poziciju sa 61 bodom i imali bi samo tri boda manje od Lazija koji je trenutno drugoplasirani na tabeli.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi