Šta ga briga, drugi plaćaju njegove kazne

Leao u centru pažnje

Šta ga briga, drugi plaćaju njegove kazne

Eldar Ganibegović

Porutgalski reprezentativac Rafael Leao već dugo je u centru pažnje zbog načina na koji je napustio bivši klub. Sada barem zna da ogromnu kaznu neće platiti on.

Jedva su čelnici Milana ubijedili Portugalca Rafaela Leaoa da potpiše produžene ugovora s klubom sa San Sira, no on je ipak pristao na to.

Rossoneri su bili odlučni da ne izgube svog najtraženijeg igrača, posebno nakon najnovijih dešavanja i obećali su mu da će nekako izmiriti ogromnu kaznu od 22 miliona eura ako potpiše produženje ugovora.

Međutim, prema pisanju italijanskoe novine Tuttomercatoweb, novac neće uplatiti Milan, već Lille, tim od kojeg ga je Milan kupio 2019. godine.

Čelnici italijanskog velikana su razgovarali sa Lilleom i uvjerili Francuze da taj novac moraju uplatiti Sportingu iz Lisabona. 

U suprotnom, stvari će se zakomplikovati i Milanu će biti teško potpisati produžetak s ovim fudbalerom. Tako su, prema pisanju izdanja Gazzetta dello Sport, dva kluba postigla dogovor, a Leao će produžiti ugovor sa Milanom čim se ovo pitanje riješi.

Oglasi

Leao je inače tu kaznu između 19 i 22 miliona eura, koju mora da plati Sportingu, zaradio tako što je 2018. godine, bez dozvole portugalskog kluba, prešao u Lille.

Tu odluku je tada donio zbog panike koja je zahvatila cijeli tim Sportinga jer su igrače napali navijači u trening kampu, a neki fudbaleri su se čak i teže povrijedili. Tada je zaključio da je njegova sigurnost ugrožena.

Godinu dana kasnije, Lille je prodao Rafaela Leaa Milanu za 35 miliona eura.

Sporting je tražio mnogo veći iznos, ali je TAS odlučio da tim dobije procijenjenu vrijednost igrača u trenutku jednostranog raskida ugovora, odnosno 16,5 miliona, plus još skoro 3 miliona kao obeštećenje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U međuvremenu, zbog neisplaćenog iznosa, on se povećao, zbog kazni, te dostigao 22 miliona eura.

Rafael Leao je počeo da igra fudbal u Sportingovoj akademiji s devet godina i od tada je igrao u svim mlađim grupama kluba.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi