Odmahnuli su rukama i istog trenutka prestali igrati: Krunić uništio volju za igrom dvojcu iz Rome

Fenomenalan potez

Odmahnuli su rukama i istog trenutka prestali igrati: Krunić uništio volju za igrom dvojcu iz Rome

Midhat Šljivak

Rade Krunić odigrao je još jedan fenomenalan meč za AC Milan. Bh. veznjak je u pobjedi Rossonera nad Romom od 2:1 bio zaista sjajan, a posebnu pažnju je privukao detalj iz finiša utakmice kada se na terenu poigrao s Andreom Belottijem i Lorenzom Pellegrinijem. Njih je poprilično ponizio.

Rade Krunić igra fenomenalan fudbal u dresu Milana. Nije zato nikakvo čudo što je trener Stefano Pioli činio sve da ga zadrži na San Siru iako su stigle veoma primamljive ponude Fenerbahčea i Lyona.

U derbiju protiv Rome na Olimpicu, reprezentativac Bosne i Hercegovine je pokazao zašto je omiljen kod trenera Milana. Odigrao je fenomenalan meč, a o njegovom potezu iz finiša meča uveliko se priča.

Krunić je držao loptu na sredini terena, napali su ga Andrea Belotti s jedne i Lorenzo Pellegrini s druge strane, no nisu uspjeli da mu je oduzmu.

Bh. fudbaler se fenomenalnim potezom riješio obojice protivničkih igrača. To im je veoma teško palo jer su istog trenutka prestali igrati i odmahnuli su rukama.

Oglasi

Ovaj potez navijači Milana slave na društvenim mrežama. Ističu da je to jasan znak zašto je Pioli napravio sve što je u njegovoj moći da zaustavi odlazak 30-godišnjeg veznjaka.

Rade Krunić igra u zaista fenomenalnoj formi i ovakva igra sigurno može radovati i selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehu Kodru pred nove izazove nacionalnog tima.

Podsjetimo, Rade Krunić je član Milana postao 2019. godine. Stigao je iz Empolija za nešto više od osam miliona eura, a njegovo dovođenje se ispostavilo kao pravi potez.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bh. veznjak igra zaista odlično. Ukupno je odradio 128 utakmica uz tri postignuta gola i šest asistencija

Pored Milana i Empolija u karijeri je 30-godišnji fudbaler nastupao za Sutjesku iz Foče, Borac Čačak, Veronu i Donji Srem.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi